Dejan Todorović (FIBA BCL)
Dejan Todorović (FIBA BCL)

Todorović posle teške povrede: Ne poštujemo sebe dok ne puknemo dobro

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.05.22. | 06:36

As Tenerifa ističe i koliko je na njega uticao bivši selektor Aleksandar Đorđević, mada su problemi krenuli baš kada je trebalo da napravi iskorak

(Od specijalnog izveštača iz Bilbaoa)

Na Fajnal foru Evrolige u Beogradu (19-21. maj) evropski šampion Vasilije Micić braniće kontinentalnu krunu. Dve nedelje ranije, drugi srpski reprezentativac, Dejan Todorović, pokušaće da se domogne trofeja Lige šampiona koji mu je na dva koraka. Prvi će biti večeras (18 časova) protiv Hapoel Holona. A ako pobedi, za dva dana ga očekuje finale protiv boljeg iz meča Ludvigsburg - Manresa. I to o sve u Bilbau, gradu koji smatra svojom drugom kućom.

Izabrane vesti

"U ekipi smo nas šestorica koji smo igrali ovde. Trener je bio ovde. Nadam se da ćemo tako da privučemo navijače da nas podrže", kaže Todorović koji je od 11. godine u Španiji. "Ovde sam tri puta duže nego što sam igrao i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini zajedno. Generalno, ja sam ovde kod kuće."

A kuća je kako sam kaže Mrkonjić Grad, Novi Sad, Beograd...

"Ali tamo idem samo leti. Prošle godine, kada sam bio povređen, ukupno sam proveo deset dana. Ceo oporavak sam radio u Španiji."

Povreda (prednjeg ukrštenog ligamenta) udaljila ga je godinu i po dana od košarke. Ipak, ističe da je najvažnije da se sada oseća dobro.

"Potpuno sam zdrav. Uloga u timu nije ona koju obično imam, što je sigurno i zbog povrede, jer sam počeo da igram tek u decembru. Potpuno je logično da mi posebno sada, u trenucima kada je ekipa već u ritmu i bori se za trofeje, oduzme malo minutažu. Ali, korektno je. Nije da nisam zadovoljan."

Njegova ekipa ne krije da je došla u Bilbao po trofej.

"Svaki igrač kada počinje da igra, pa i sada, želi samo trofeje. Ovo je drugo, treće takmičenje u Evropi, što nije banalno. Od početka smo imali cilj da osvojimo Ligu šampiona. I da igramo plej-of ACB lige, po mogućstvu da budemo u najbolje četiri ekipe. To nam se malo zakomplikovalo, ali mislim da ispunjavamo sve ambicije koje smo zacrtali. U poslednjih četiri-pet godina, ono što rukovodstvo i stručni štabovi rade podignuto je na drugi nivo. Ovaj tim lagano može da se nosi sa najboljim ekipama koje nisu u Evroligi. Veoma smo ozbiljan tim, zaslužujemo da budemo ovde gde jesmo."

Zaslužio je Dejan svojevremeno i poziv u nacionalni tim Srbije. Bio je u 14 pred Svetski kup 2019...

"Veliku zaslugu za to ima Sale Đorđević. Da nije bilo njega, nikada ne bih zaigrao za reprezentaciju, jasno je kao dan. Ali, kada je trebalo da usledi odskok u mojoj karijeri, da napravim korak ka ozbiljnijem nivou, nisam imao sreće. Povredio sam se. Ali, na neke stvari ne možete da utičete. Ipak, prezadovoljan sam što sam u takvoj ekipi, na takvom nivou, a iskreno se nadam da ima još košarke u meni, da mogu još da igram. Nadam se da će me zdravlje poslužiti", zrači optimizmom Todorović koji je pokazao prihološku čvrstinu tokom oporavka.

A nije bilo lako...

"Koliko je u početku bilo teško, toliko posle očvrsneš. Iskreno, mnogo sam se posvetio sebi. Poštujem se više nego ranije. Generalno, mi igrači ne poštujemo sebe kao što bi trebalo, odnos prema telu, pripremi, preventivi. To je mnogo važan segment, ali ga zanemarujemo. Dok ne puknemo dobro... "

LIGA ŠAMPIONA

18.00: (3,50) Hapoel (16,0) Tenerife (1,35)

21.00: (3,05) Ludvigsburg (15,0) Manresa (1,45)


tagovi

FIBA Liga šampionaDejan TodorovićKK Tenerife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara