Marko Simonović (©MN Press)
Marko Simonović (©MN Press)

Transfer na pomolu, Marko Simonović se seli u Čikago Bulse

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.07.21. | 19:58

Sve je spremno za odlazak crnogorskog centra preko Atlantika

Košarkaški klub Mega moći će uskoro da se pohvali još jednim direktnim transferom svog igrača u NBA ligu, pošto s one strane Atlantika stižu informacije da je Marko Simonović dogovorio transfer u Čikago Bulse.

Detalji ugovora nisu objavljeni, ali američki mediji tvrde da je uprava Bulsa odlučila da aktivira mogućnost dovođenja talentovanog centra u najjaču ligu sveta.

Izabrane vesti

Nedelja, 03.00: (1,60) Finiks (13,0) Milvoki (2,60)

Velika će to biti škola za mladog dugajliju, a proces uklapanja biće mu značajno olakšan jer će kraj sebe imati najboljeg crnogorskog košarkaša Nikolu Vučevića. Podsetimo, Vučević je zimus stigao u Čikago u velikom trejdu s Orlandom i ima aktivan ugovor do juna 2023. godine.

Čikago Bulsi birali su Marka Simonovića na prošlogodišnjem draftu sa 44. pozicije. Odigrao je zatim sezonu iz snova, pošto je na 24 utakmice uz prosečno 31 minut na parketu beležio 15,8 poena, devet skokova i 1,8 asistencija, te je uz Filipa Petruševa bio prva violina Mege. Petušev je prošle godine odlučio da ne izađe na draft i potpisao je ugovor s Megom, posle čega je značajno popravio svoju poziciju pred najveću košarkašku lutriju ove godine.

Samo neki od igrača koji su iz Mege otišli direktno u NBA su – Nikola Jokić, Timoti Luvavu, Ivica Zubac, Vlatko Čančar, Goga Bitadze...



tagovi

Čikago BulsNBA ligaMarko SimonovićKK Mega

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara