Dragan Bajić i Mario Nakić (FIBA / BCL)
Dragan Bajić i Mario Nakić (FIBA / BCL)

Trener Igokee Bajić zadovoljan bitkama na dva fronta: Raduje konstantnost tima, brine povreda Nakića

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.10.22. | 11:38

"Mario nam mnogo znači. Bilo mi je veoma drago što je došao kod nas sa zdravom glavom, dobro je radio i odlično otvorio sezonu, ali povredio se protuiv Nimburka... Nažalost, mislim da ga čeka duga pauza, što će sigurno biti veliki hendikep za nas"

Kada je pre nekoliko godina osnovana FIBA Liga šampiona, teško je bilo da se zamisli da će jedan klub iz Bosne i Hercegovine postati redovan učesnik. Međutim, treću godinu zaredom u grupnoj fazi eminentnog takmičenja nastupa Igokea, jedina iz regiona. Tim iz Laktaša je solidno otvorio novu sezonu, sa polovičnim učinkom. Krenulo je od neverovatnog poraza u Istanbulu od Bahčešehira (67:70). Iako je predstavnik BiH gotovo celu utakmicu imao vođstvo. Potom je u Laktašima bio savladan češki Nimburk (91:74).

Izabrane vesti

"Moram da budem zadovoljan kad se uzme u obzir kroz šta smo prošli u pripremnom periodu. Imali smo mnogo problema sa povredama, a dodatno nam je posao otežala činjenica da su oba organizatora igre bila van trenažnog procesa tokom čitavog pripremnog perioda i na početku sezone. Međutim, posle poraza od Mornara u ABA ligi na domaćem terenu, došlo je gostovanje u Istanbulu. Posle te utakmice sam rekao da to može biti jedan dobar put kako Igokea treba da igra. Dobro smo se spremili za Bahčešehir, ispoštovali sve što smo se dogovorili. Mislim da smo zaslužili pobedu više od domaćina. Međutim, splet nekih nesrećnih okolnosti doveo je do toga da izgubimo. Pokazali smo ipak dobru reakciju i posle upisali tri pobede kako u Ligi šampiona, tako i u ABA ligi, pa sigurno možemo da budemo zadovoljni", sumira za Mozzart Sport trener Igoke Dragan Bajić.

Igokea ima isto skor kao Bahčešehir. Vodeći je Bilbao sa obe pobede, a Nimburk ima dva poraza.

"Ima još mnogo do kraja grupne faze - četiri utakmice - da obezbedimo plasman u narednu rundu. Naravno, mi ćemo kao do sada da idemo korak pomkorak, ne gledati mnogo unapred. Nimburk dobro poznajemo još iz prošle sezone kada smo igrali. Značajno su su izmenili sastav, skup su dobrih internacionalaca. U meču protuiv njih smobili izuzetno antgažovani, pogotovo u defanzivnom delu. Oni nisu odustajali, tražili su dobar rezultat, ali smo bili prisebni, pametni i na kraju smo ostvarili uverljivu pobedu. Možda će u nekom konačnom zbiru značiti taj trijumf s velikom razlikom."

Naredni duel u Ligi šampiona biće protiv Bilbaa, 2. novembra u Laktašima. Španski predstavnik je na korak od naredne faze.

"Bilbao je već pokazao kandidaturu za to prvo mesto u grupi. Međutim, ja sam od starta, kada sam selektovao tim, rekao da mi ne smemo nikoga da se plašimo. Respektujemo svakoga, ali idemo svakoga da pobedimo. Tako će biti i protiv baskijskog kluba, s tim da imamo još vremena i mečeva do susreta sa njima do tog duela."

Nedelja, 17.00: (3,90) Split (16,0) Igokea (1,30)

Bajić sa optimizmom gleda na naredni period, ali uzdržan je kada je u pitanju povreda Marija Nakića koji je deul sa česima napustio polovinom druge četvrtine, uhvativši se za koleno.

"Ono što sigurno brine za naredni period jeste njegova povreda. Mario, meni kao treneru, mom timu, jeste igrač koji mnogo znači. Veoma mi je bilo drago što je došao sa zdravom glavom posle jednog razgovora sa mnom. Dobro je radio i odlično otvorio sezonu, ali eto desila se ta povreda protiv Nimburka. Nažalost, mislim da ga čeka duga pauza i to će sigurno biti veliki hendikep za nas."

Igokea je prve sezone su kroz kvalifikacije uspela da izbori plasman u Ligu šampiona. Druge je bila direktan učesnik, sada takođe. A taj cilj će sigurno biti i narednih godina.

"Mi smo samo prvu godinu igrali kvalifikacije, a prošlu i evo sezonu smo dobili direktan plasman, što je velika stvar za klub. Sigurno da će umnogome zavisiti od rezultata, ali se nadam da će tako biti i naredne sezone. Liga šampiona iz godine u godinu ide stepenicu po stepenicu kvalitetom više. Tako je i ove godine. Dobro je i atraktivno takmičenje, pogotovo za naš klub."

U ABA ligi Igokea je na skoru 2-1. Posle poraza na domaćem terenu od Mornara, vezala je trijumfe nad Megom i Borcem.

"Možda je moglo bolje, a i gore. Međutim, gledajući sve ovo što sam prošao sa ekipom i podesćajući na velike probleme sa povredama koje su nas pratile kroz pripreme, tim nije bio kompletan ni uigran, što se umnogome osetilo protiv Mornara. Uspeli smo da trijumfujemo u gostima protiv Mege, a potom protiv Borca kod kuće. Nadam se nastavku dobrog kontinuiteta i u narednoj utakmici protiv Splita. Što se tiče samih ambicija kad je u pitanju ABA liga, nemam ih kao ni prošlih sezona. Daleko od toga da ja lične ambicije nemam za jedan visok plasman. Znamo šta je strategija kluba. Da se daje šansa što više mladim, talentovanim igračima iz naše akademije. Da i narednih godina crpimo snage iz svoje akademije i verujem da će i treću godinu zaredom Igokea igrati plej of ABA lige", završio je Bajić razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

IgokeaDragan BajićMario NakićFIBA Liga šampionaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara