Foto: MN Press
Foto: MN Press

Trijumfalan početak za Đorđevića, Knez Anđušić već dominira, Milutinov među najboljima u porazu

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 22:16

Evroligaši nastavljaju sa pripremama za novu sezonu, pobede upisali Fenerbahče, Monako i Zenit

Fenerbahče je zbog silnih problema imao sezonu za zaborav, ali je ovog leta doživeo brojne promene. Najpre na klupi. Igora Kokoškova nasledio je Aleksandar Đorđević. Bivši selektor Srbije i proslavljeni reprezentativac je posle osvojene titule u Italiji sa Virtusom stigao i Istanbul, a na prvom meču (doduše na pripremama) upisao je pobedu. Fener je savladao Jalovaspor u svojoj dvorani - 88:77.

Nedelja, 17.00: (1,55) Breša (14,5) Trevizo (2,70)

Izabrane vesti

S obzirom da je meč odigran iza zatvorenih vrata, javnosti nisu poznati brojni detalji. Susret su propustili Marko Gudurić (radi odvojeno od ekipe dok se oporavlja od povrede), Nando De Kolo (kasno stigao na pripreme), Tarik Bibervić (požalio se na povredu pred meč), kao i novajlija Pjerija Henri (brani boje Senegala na Afričkom prvenstvu).

Fener je izgubio prvi kvartal od novog člana Superlige (16:24), ali se uozbiljio i već u drugoj deonici stigao do preokreta. Na veliki odmor Đorđevićevi puleni otišli su sa sedam poena prednosti.

U nastavku se vodila velika borba, ali je domaćin sačuvao prednost, da bi na kraju slavio sa 11 razlike.

Pobednički sastav je sa 14 poena predvodio novajlija Devin Buker, pola koša manje dodao je Marijal Šajok, još jedno novo lice u klubu iz Istanbula. Ismet Akpinar je dodao 12, koliko je ubacio i kapiten Melih Mahmatoglu. Dvocifren je sa 10 poena bio i Dajšon Pjer.

Danas su snage odmerili i Monako i Peristeri u okviru priprema za predstojeću sezonu. Ekipa Zvezdana Mitrovića je slavila na turniru u Pireju (90:78) uz sjajnu rolu Danila Anđušića.

Reprezentativac Srbije je susret okončao sa 23 poena i četiri skoka, bio je ubedljivo najbolji na parketu. Ispratio ga je Alfa Dijalo sa 19 poena, dok je iskusni Donatas Motejunas dodao 12 uz 10 skokova. Dvocifren sa 10 i Brok Motum, koji je juče i zvanično predstavljen kao pojačanje Kneževa.

Peristeri je predvodio Janik Moreira sa 17 poena, 15 je dodao Jan Miler, dok je Teren Petvej brojao do 11.

U finalu Kodrašin Belov kupa, koji je organizovao Zenit iz Sankt Peterburga, domaćin turnira je prosto razbio moskovski CSKA - 100:73.

Ekipu Ćavija Paskvala je sa 22 poena predvodio Aleks Pojtres, a istakli su se i Džordan Miki sa 15 poena, kao i bivši igrači Crvene zvezde Bili Beron (osam asistencija) i Džordan Lojd sa po 12.

Sa druge strane Ife Lundberg je ubacio 12, pola koša manje dodao je Vil Klajburn, dok je ponovo među najboljima bio i Nikola Milutinov. Srpski reprezentativac je susret okončao sa 10 poena.

Oba tima će u nastavku priprema igrati na turniru na Kipru, na kojem uz ponajbolje ruske timove učestvuje i grčki Olimpijakos.



tagovi

KK MonakoDanilo AnđušićFenerbahče BekoAleksandar ĐorđevićCSKA MoskvaZenit Sankt PeterburgNikola MilutinovBili BeronDžordan Lojd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara