Lendri Noko i Otelo Hanter (Foto: MN Press, Shutterstock)
Lendri Noko i Otelo Hanter (Foto: MN Press, Shutterstock)

Trinkijeri odabrao Hantera, šta to znači dalje za Noka?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 12:05

Pisalo se ranije da bi kamerunski centar mogao da se preseli u Minhen, ali najnovije informacije ukazuju da je Bajern krenuo u drugom smeru

Prema pisanjima medija u Nemačkoj i Izraelu, Otelo Hanter je nadomak postizanja dogovora sa minhenskim Bajernom. Iskusni centar je napustio Makabi i sada bi mogao da zameni Džejlena Rejnoldsa u Minhenu, koji je ovog leta otišao u suprotnom smeru, put Tel Aviva. Dolazak Hantera u redove vicešampiona Nemačke mogao bi da znači i da je Bajern od odustao od ideje da u svoje redove preseli Lendrija Noka, kojem je istekao ugovor sa Crvenom zvezdom i pominjao se kao potencijalno pojačanje ekipe Andree Trinkijerija.

Doživeo je Bajern veliki broj promena ovog leta. Pet novih lica je stiglo u Minhen, poslednji je kao pojačanje predstavljen Darun Hilijard iz moskovskog CSKA. Pre njega su angažovani i Andreas Obst, Ognjen Jaramaz i Gevin Šiling, dok se sa pozajmice iz Hamburga vratio Marvin Ogunsipe. Traže se još zamene za bitne igrače iz minule sezone poput Vejda Boldvina i pomenutog Rejnoldsa. Dok bi navodno novog igrača Baskonije trebalo da odmeni Kori Volden koji se rastao sa Crvenom zvezdom, izgleda da je doneta odluka da nova "petica" bude 35-godišnji Hanter.

Izabrane vesti

Rastao se bivši igrač Montepaskija, Olimpijakosa, Real Madrida i moskovskog CSKA sa Makabijem ovog leta, a umesto njega je u Tel Aviv stigao Rejnolds. Svesni su sasvim sigurno u Bajernu da bi Hanter i sa 35 godina predstaljao veliko pojačanje, s ozbirom da iza sebe ima ogromno iskustvo i spada u red najboljih defanzivaca u Evroligi.

Zato su kako stoje stvari odabrali Hanter pre Noka, što bi mogla da bude dobra vest za Crvenu zvezdu. Bivši košarkaš berlinske Albe je posle problema sa zdravljem zaigrao za klub sa Malog Kalemegdana u drugom delu minule sezone, a u završnici je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Jadranske lige, pa je proglašen i za najkorisnijeg igrača finala.

Ostavio je Noko odličan utisak u crveno-belom dresu, što očigledno nije promakno ni finansijski imućnijim klubovima, ali informacija da su se Bavarci okrenuli ka Hanteru svakako daje nadu pristalicama srpskog šampiona da bi Kamerunac i u sezoni pred nama mogao da brani boje Crvene zvezde. Naravno, pod uslovom da je 27-godišnji centar i dalje u planovima srpskog predstavnika u Evroligi.



tagovi

Lendri NokoOtelo HanterKK Crvena zvezdaKK Bajern MinhenAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara