Foto: twitter.com/FCBBasketball
Foto: twitter.com/FCBBasketball

Trinkijeri sklapa odličnu ekipu u Minhenu: Potpisao i Dešon Tomas

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 11:29

Iskusni krilni košarkaš je minulu sezonu proveo u Japanu, a sada se vraća u elitno takmičenje Starog kontinenta

Iako je minule sezone ispisao istoriju plasmanom u Top 8 Evrolige, Bajern je ovog leta napravio velike promene. Stiglo je i osmo pojačanje u Minhen, jednogodišnji ugovor sa klubom potpisao je iskusni Dešon Tomas.

Krilni košarkaš je pre godinu dana iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Japanu. Proveo je sezonu u Alvarku iz Tokija i sada se vraća u Evroligu. Poslednji put je na Starom kontinentu nastupao u sezoni 2019/20, kada je nosio dres Panatinaikosa i beležio 13,9 poena i 4,4 skoka u elitnom takmičenju. Bila mu je to šesta sezona u najboljem društvu evropske košarke. Prethodno je igrao za Makabi, Anadolu Efes, Barselonu i Nanter, sa kojim je igrao i u Evrokupu (2013/14).

Izabrane vesti

Iza sebe ima 161 nastup u Evroligi, a od Bajernovih igrača više imaju samo Leon Radošević (231) i Otelo Hanter (216).

"Prošle sezone sam imao avanturu u Japanu, ali sam ubrzo ponovo imao Evroligu u glavi. Bio mi je prioritet da se vratim. Minhen je dobra prilika za mene, jer je nedavno bio na utakmici od plasmana na Fajnal for i za to ćemo se još jednom boriti", izjavio je Tomas za sajt Bajerna.

Napravio je Andrea Trijnkijeri ovog leta velike promene u Minhenu. Klub su napustili Džejlen Rejnolds (Makabi), Vejd Boldvin (Baskonija), Džahuan Džonson, Džejms Gist, Di Džej Sili (Budućnost), Dijego Flakadori, Robin Amazie, Dejvid Kremer (Braunšvajg) i Matej Rudan (Mega). Tomas je osmo pojačanje, a pre njega su stigli Andreas Obst (Ulm), Ognjen Jaramaz (Partizan), Gevin Šiling (Braunšvajg), Darun Hilijard (CSKA), Džoušua Obijesi (Vircburg), Otelo Hanter (Makabi) i Kori Volden (Crvena zvezda). Italijanski stručnjak je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa klubom, dok su vernost klubu produžili i Pol Cipser i Leon Radošević.

Roster Bajerna trenutno izgleda ovako:

PG: Žan Mark Šiško, Ognjen Jaramaz, Kori Volden, Džejson Džordž

SG: Nik Viler Beb, Nihad Đedović, Darun Hilijard, Andreas Obst

SF: Vladimir Lučić, Dešon Tomas, Gevin Šiling, Džošuia Obiesi

PF: Saša Grant, Marvin Ogunsipe

C: Leon Radošević, Otelo Hanter



tagovi

KK Bajern MinhenDešon Tomas

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara