Marselinjo Uertas (©AFP)
Marselinjo Uertas (©AFP)

Uertas ne staje: Produžio ugovor u 41. godini

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.05.24. | 16:13

Brazilski plejmejker dogovorio saradnju sa Tenerifama i za narednu sezonu

Nije košarka još dosadila Marselinju Uertasu. Iskusni brazilski plejmejker odlučio je da tri dana pre 41. rođendana produži ugovor sa Tenerifama u kojima se nalazi od 2019. godine. Ove sezone je sa španskim klubom igrao finale FIBA Lige šampiona u Beogradu gde je moglo da se vidi koliko i dalje ima štofa i pored poznih igračkih godina u kojima se nalazi.

"Klub i ja već imamo dogovor za sledeću sezonu, tako da nema mnogo iznenađenja. Nemam više šta da dodam, i dalje želim da igram. Sve dok vidim da su moja glava, telo i želja i dalje tu i da mogu da ponudim dobar učinak na terenu, trudiću se da dam svoje zrnce peska ovom sportu i klubu", rekao je Marselinjo na konferenciji za novinare uoči druge utakmice plej-ofa ACB protiv Barselone.

Izabrane vesti

Prekaljeni organizator igre je u karijeri koja traje od 2001. godine igrao za mnogobrojne klubove mahom sa Pirinejskog poluostrva. Posebno su upečatljive njegove epizode u Baskoniji i Barseloni, dok je nakratko bio deo i slavne NBA franšize, LA Lejkersa.

Od trofeja ima tri titule španskog prvenstva, jedan Euročelindž, jednu Ligu šampiona i dva FIBA Interkontinentalna kupa, dok je sa Brazilom isto toliko puta bio šampion Južne Amerike.

U aktuelnoj sezoni je prosečno beležio 16,4 poena, 3,2 skoka i 7,9 asistencija u FIBA Ligi šampiona, te 14,3 poena, 2,5 skokova i 6,5 asistencija u ACB ligi.


tagovi

KK TenerifeMarselinjo Uertas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara