Roko Leni Ukić (©ABA LIGA – Split / Ivica Cavka)
Roko Leni Ukić (©ABA LIGA – Split / Ivica Cavka)

Ukić i Babić brane Gripe i Splitov status u ABA ligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 12:24

Sparsi imaju istorijsku šansu da se plasiraju u prvi rang regionalnog takmičenja, a Sarajevo da ponovo dobije predstavnika

Stala je sezona za Split i Sparse u jednu utakmicu. Vratila se serija na Gripe, odluka pada u majstorici. Sparsi imaju istorijsku šansu da uđu u Jadranske ligu naprave li novi brejk u baražu, i tako Sarajevo ponovo dobije učesnika u najjačem rangu regionalnog takmičenja. Žuti žele da sačuvaju status u eliti i izbegnu povratak u niži rang posle jedne. Psihološka prednost je na strani Splita, odgovorili su Žuti brejkom na brejk i dominantnom partijom na Grbavici stekli priliku da na svom parketu izbore opstanak.

Roko Leni Ukić i Luka Babić vratili su se u Split da donesu Žutima prvu titulu u Hrvatskoj od 2003. godine, ali i da pomognu klubu u kome su ponikli da i iduće sezone budu članovi elite. Upravo je pomenuti dvojac uz Marina Marića i Tonija Perkovića izneo najveći teret u Sarajevo i vratio seriju u dalmaciju. Od najiskusnijih će se i u trećoj utakmici baraža najviše očekivati, a neposredno pred majstoricu Split je nadigrao Cibonu i poveo u polufinalnoj seriji prvenstva Hrvatske.

Izabrane vesti

Pred Splitom je najteža i najbitnija utakmica, a poruka trenera Žutih je jasna – idemo na pobedu, to je sve što nas zanima.

"Evo majstorice pred nama. Poruka je vrlo jednostavna, svako ko misli bilo što drugo osim da je pred nama najteža utakmica sezone, apsolutno je lud. Ništa nas ne zanima, nikakve filozofije planeta Zemlja, zanima nas samo pobeda i s tim mentalitetom ulazimo u utakmicu", poručio je Mile Karakaš, trener Splita.

18.30: (1.10) Split (23.0) Spars (7.50)

Sve što iz Splita mogu da obećaju navijačima jeste velika borba. Ne zaleću se Žuti sa izjavama, poučeni pređašnjim iskustvom protiv Sparsa u splitskom hramu košarke.

"Svesni smo značaja utakmice za celi klub, za sve naše navijače i daćemo poslednji atom snage da dođemo do pobede. Ne potcenjujemo Sparse, koji su nas već pobedili na Gripama, ali čvrsto verujemo u naš kvalitet", rekao je Ivan Perasović.

Iznenadio je Miodrag Kadija Žute na Gripama, ali njegovi momci ni izbliza nisu pružili tako dobru partiju kada su imali meč loptu.

"Nadam se da ćemo u majstorici odigrati bolje nego na našem terenu. Iako Split važi za apsolutnog favorita, pokušaćemo da ih iznenadimo kao u prvom susretu", istakao je Miodrag Kadija, trener Sparsa.

Ubeđen je Kenan Kamenjaš da ako su jednom pobedili Split u Dalmaciji, da to mogu učiniti još jednom iako je psihološka prednost na strani Splićana.

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica, teža od prve dve. Ulog je veliki, ali smo spremni da pokažemo naše kvalitete i držimo se dogovora iz svlačionice. Split je možda u psihološkoj prednosti, jer ulaze u meč sa pobedom, ali ukoliko mi budemo prisebni i svoji, sigurno im  možemo napraviti puno problema. Već smo jednom pobedili na Gripama i nema razloga da se to opet ne desi. Dobro smo upoznali protivnika kroz prethodne dve utakmice i znamo njihove kvalitete i mane. Na nama je da ih pokušamo još jednom savladati i doći do dugo očekivanog cilja - ABA lige", zaključio je Kenan Kamenjaš.

ABA LIGA - BARAŽ (MAJSTORICA)

Četvrtak

18.30: (1.10) Split (23.0) Spars (7.50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ABAABA ligaABA 2 ligaKK SplitOKK Spars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara