Ukić zbog Rupnika napušta Olimpiju i vraća se u Split

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.12.20. | 16:04

Hrvatski reprezentatvac bi da završi karijeru tamo gde je i počeo

Dolazak Luke Rupnika u Cedevitu Olimpiju, posle raskida ugovora sa Saragozom, inicirao je razmišljanja Roka Lenija Ukića da napusti Ljubljanu. Kako piše "Jutarnji list", Ukić, jedini hrvatski igrač u klubu koji je do pre godinu i po dana bio u Zagrebu, razgovarao je sa sportskim direktorom Sanijem Bećirevićem i trenerom Juricom Golemcom. Iako na početku obojica nisu želeli da čuju o njegovom mogućem odlasku, Ukić je presekao i po svaku cenu želi da ode iz Ljubljane.

Ukić u poznim godinama karijere, u možda i poslednjoj sezoni, ne vidi sebe na kraju klupe, već želi da bude u igračkom ritmu, jer je, prema informacijama zagrebačkog dnevnika, ceo finiš karijere pozicionirao prema kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje su krajem juna u Splitu.

Izabrane vesti

Ukić je i prethodnog leta razgovorao o povratku u matični klub - Split. Međutim, tada je presudilo igranje Ljubljančana u Evrokupu. Splićani su u međuvremenu pokazali da imaju potencijal, Ukić je odlučio da je sad momenat da se vrati u klub, posle 15 godina igranja za Baskoniju, Barselonu, rimski Virtus, Toronto, Milvoki, Fenerbahče, Panatinaikos, Cedevitu, Vareze, Kantu, AEK, Pariz, Antib i Cedevitu Olimpiju.

Prema pravilima ABA lige, Ukić bi od 14. kola imao pravo nastupa za Split.




tagovi

KK SplitRoko Leni UkićCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara