Foto: twitter.com/OlimpiaMI1936
Foto: twitter.com/OlimpiaMI1936

Unikat u Evroligi - Mesina privilegovan, imaće dva kapitena u Milanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 17:42

Olimpija Milano se odlučila za nesvakidašnji potez, interesantno, ne i prvi put u istoriji

Kako je i zvanično obelodanjeno, Olimpija Milano u sezoni pred nama neće imati jednog kapitena - već dva. Nikolo Meli i Serhio Ćaćo Rodrigez neće biti kapiten i zamenik, već će podjednako nositi kapitensko brema, tvrde iz italijanskog vicešampiona.

19.30: (1,60) CSKA (14,5) Zenit (2,55)

Izabrane vesti

Generalni menadžer Kristos Stavropulos ističe da je klub prepoznao njihov profesionalizam i posvećenost i da se zbog značaja koji imaju za klub odlučio na ovakav potez.

"Zajedno smo doneli odluku da imenujemo dva igrača koja znače puno ovom klubu. Nikolo zbog svoje istorije, Serhio zbog svega što je njegov dolazak za nas predstavljao. Ovo nije simboličan potez, oni su primer svima zbog svojeg profesionalizma i posvećenosti, u kojem se čitav Olimpijim svet prepoznaje".

Ovo nije prvi put da se Armani odučio na takav potez. Naime, u sezoni 2006/07 zajedničkim snagama su ulogu kapitena obavljali Džozef Bler i Dante Kalabrija.

Nikolo Meli se vratio ovog leta u klub posle šest godina u inostranstvu (Brose Bamberg, Fenerbahče, Dalas Maveriks i Nju Orleans Pelikans). Prethodno je u pet sezona branio boje ekipe iz Mediolanum foruma. Sakupio je tokom prvog mandata 177 ligaških nastupa, postigao 928 poena uz 698 skokova. Odigrao je i 82 utakmice u Evroligi (390 poena i 275 skokova). Sa Manekenima je 2014. godine osvojio i titulu u italijanskom Palakanestru.

"Jako sam srećan što sam zajedno sa Ćaćom postavljen za kapitena tima. Činjenica da je grupa prihvatila ovaj izbor, uprkos tome što sam nedavno stigao, me čini srećnim i ponosnim. Biti kapiten Olimpije Milano je privilegija kojom mali broj igrača može da se pohvali. Hvala vam. Ipak, pred nama je dugačak put, koji će nam, nadam se, doneti puno lepih trenutaka. Nadam se da ćemo ostvariti važne ciljeve".

Što se tiče drugog kapitena, u Milano je stigao leta 2019. godine. Odigraće treću sezonu u klubu, a dosad je upisao 65 nastupa u Evroligi, postigao 725 poena i sakupio 316 asistencija. Sa klubom je osvojio Superkup 2020. godine, kao i Kup Italije u sezoni za nama, tokom koje je sa Armanijem stigao i do Fajnal fora Evrolige.

"Ovo je velika čast za mene. Biće zadovoljstvo deliti ovo iskustvo sa Nikolom, ali osećam i veliku odgovornost. Uvek sam ponosno predstavljao Olimpiju i Milano, u kojem se osećam kao kod kuće. Biću još srećniji da to radim kao kapiten. Sada je važno da dobro radimo, napredujemo i stvorimo temelje za ostvarivanje ciljeva koje smo sebi postavili", izjavio je 35-godišnji španski košarkaš.


tagovi

Serhio RodrigezNikolo MeliOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara