Željko Obradović sa košarkašima Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)
Željko Obradović sa košarkašima Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)

Uroš Trifunović na poštedi protiv Splita

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.02.24. | 09:51

Nije isključeno da Željko Obradović još malo promeša karte i odmori nosioce igre pred Bajern

Prvo mesto u Jadranskoj ligi možda jeste izgubljeno, to ipak ne znači da Partizan Mozzart Bet nema za šta da igra do kraja prve faze. Budućnost ima identičan skor u danu kada dočekuje Crvenu zvezdu , Cedevita Olimpija ima poraz više, zbog čega je svima u redovima branioca titule jasno da opuštanja ne sme da bude ni u jednom trenutku.

Partizanu u Beogradsku arenu dolazi Split koji u poslednje vreme igra odlično i polovinu od svojih osam dosadašnjih pobeda ostvario je u minulih pet kola. Izvesno je da će poštedu i u ovoj utakmici dobiti Uroš Trifunović. Zamenik kapitena doživeo je neprijatnost tokom leta, na putu od Nice do Bolonje, pozlilo mu je zbog čega mu je još u avionu u pomoć pritekao dr Moma Jakovljević, da bi ga na pisti po sletanju u univerzitetski grad dočekala kola hitne pomoći.

Izabrane vesti

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -18,5) Split (1,85)

Željko Obradović je posle Virtusa potvrdio da je Uroš Trifunović dobro, ali da će po povratku u Beograd uraditi dodatne testove i analize, kako bi se potvrdilo da je sve u redu. Iz tog razloga, trofejni stručnjak će poštedeti svog borbenog krilnog košarkaša, kako bi se odmorio u potpunosti i napunio baterije za mnogo važnije bitke koje predstoje u završnici sezone. Prva, ona za trofeje, vodiće se u Nišu naredne sedmce, u periodu od 14. do 17. februara, posle čega sledi nedelja posvećena reprezentacijama, na startu kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Mada nije najavljeno, očekuje se da će Obradović promešati karte pred dolazak Bajerna i dati priliku onima koji u poslednje vreme nisu imali minutažu. Među njima su Džejlin Smit i Danilo Anđušić, koji su odmenili Ognjena Jaramaza i Uroša Trifunovića u Bolonji, te Tristan Vukčević koga je u poslednje vreme mučilo koleno, ali je tkom dosadašnjeg toka Jadranske lige ima značajniju minutažu i ulogu.

"Split igra mnogo bolje nego što je izgledao u prvom delu. Konsolidovao se, ima dobre rezultate. Tako da, kao i uvek, sa velikim respektom ulazimo u meč, sa željom da nastavimo da igramo kako smo veliki deo utakmice u Bolonji igrali. I da koncentracija bude na najvećem mogućem nivou", rekao je Obradović, na šta se nadovezao Danilo Anđušić:

"Očekuje nas jako bitna utakmica posle dva poraza u duplom kolu Evrolige. Na nama je da pružimo najbolju moguću igru i da dođemo do dva boda i najvažnije, da pobedimo utakmicu. Split dolazi u dobrom raspoloženju. Pobedili su par važnih utakmica u poslednje vreme u Jadranskoj ligi. Tako da moramo da pristupimo od samog početka maksimalno fokusirano i koncentrisano. Verujem da ćemo tako uspeti da dođemo do pobede".

Slaven Rimac je posle teškog starta u Splitu uspeo da poveže redove. Vraćanjem Šenona Šortera i Luisa Salivena ekipa sa obale Jadranskog mora ponovo je dobila glavu i rep, a iskusni bek u poslednje vreme igra toliko dobro da je krunisan za MVP-a januara u regionalnom takmičenju!

Šorter je u prvom mesecu 2024. godine beležio prosečno 21,5 poena, sedam skokova i pet asistencija za indeks korisnosti 27,8! Za to vreme Split je dobio tri od četiri utakmice, pa je jasno da će upravo šuter rodom iz Teksasa biti glavna pretnja po koš Partizan Mozzart Beta i poseban zadatak za domaće bekove.

"Verujem da ćemo biti motivisani i da ćemo se pokazati u kvalitetnom izdanju. Čeka nas dug put, ali igraćemo pred punim tribinama, protiv ponajboljih igrača u Evropi i igrači će dati sve od sebe", najavio je Rimac, dok je Toni Perković dodao:

"U Beogradu nas čeka teška utakmica. Znamo da su i oni umorni, igraju utakmice Evrolige, mi smo takođe u stalnom ritmu utakmica i putovanja. Daćemo sve od sebe i 'poginućemo' na terenu".

Nekadašnjem prvaku Evrope porasle su ambicije u poslednje vreme i cilj je plasman među osam najboljih i ulazak u plej-of. Ipak, Beograd i Arena nisu mesta gde treba pretiti Partizanu, uprkos iznenađujućem porazu od Igokee, pa i Mege u Hali sportova... Istorija je apsolutno na strani crno-belih pošto su dobili svih 17 dosadašnjih okršaja sa Splitom.

ABA LIGA - 19. KOLO

Subota

Borac Mozzart - Cedevita Olimpija 65:74

/Frenklin 15 - Matković 19/

Nedelja

FMP - Igokea 78:64

/Rebec 15 - Nakić 20/

Ponedeljak

17.00: (3,05) Budućnost (15,0) Crvena zvezda (1,45)

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -18,5) Split (1,85)

21.00: (1,60) Mornar (14,5) Cibona (2,55)

Utorak

17.00: (2,55) Krka (14,5) Studentski Centar (1,60)

19.00: (1,45) Zadar (15,0) Mega (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetUroš TrifunovićŽeljko ObradovićABA ligaKK Split

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara