(©Euroleague)
(©Euroleague)

Valensija zagorčala sebi život, Top 8 je sada u magli

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 23:24

Olimpijakos u Fonteti gurao do +33, pa spustio gas

Izbegla je Valensija brodolom. Može da bude prezadovoljna kako je prošla, na pomolu je bila prava katastrofa. Olimpijakos je imao milosti prema Slepim miševima, nije ih ponizio – 88:79

Odavno Valensija u Fonteti nije delovala tako bespomoćno. Razgoropadila se tek kada je sve bilo jasno, kada ništa više nije mogla od časnog poraza. A, trijumf joj je bio tako potreban... Može se reći i neophodan kada je bitka za Top 8 u pitanju. Zakomplikovali su sebi Slepi miševi situaciju, propustili su priliku da prebace pritisak na Real Madrid, a najviše bi mogao da se ovajdi Zenit ukoliko trijumfuje i poravna se sa Madriđanima i Baskonijom. Valensija je svoju priliku propustila.

Izabrane vesti

Na terenu je postojao samo jedan tim tokom većeg dela susreta. Valensija je parirala Pirejcima samo u prvom kvartalu, kola su krenula nizbrdo u drugoj deonici, a potpuni krah Valensijinih ambicija viđen je početkom drugog poluvremena.

Olimpijakos je imao fantastično šutersko veče, posebno u trećoj deonici kada je i napravio najveću razliku na semaforu. Išla je prednost crveno-belih iz Pireja i do +33, nije Olimpijakos imao imperativ trijumfa jer se od plej-ofa već oprostio, ali je želeo da popravi utisak. Valensija se kasno otkačila, tek u završnom periodu. Postigli su Slepi miševi čak 38 poena, istopili prednost i sveli razliku na podnošljivu.

Saša Vezenkov i Jorgos Printezis skrojili su pobedu na obali Mediterana. Vezenkov je ubacio 19 poena i dodao šest skokova, a namazani Grk je upisao poen manje uz identičan broj uhvaćenih lopti. Oktavijus Elis je još bio dvocifren u crveno-belim redovima, zaustavio se na 11 poena, a Kostasu Slukasu je malo nedostajalo da stigne do dabl-dabl učinka. Podelio je organizator igre Olimpijakosa 11 asistencija i upisao osam poena.

Šut košarkaša Valensije proradio je prekasno. Ruka se opustila onda kada je sve bilo gotovo, a domaćinu ništa nije značilo to što je postigao 14 trojki i dalekometne hice pogađao preko 40 odsto. Klemen Prepelič bio je najefikasniji sa 12 poena, Fernando San Emeterio je dodao 11, Vanja Marinković i Đoan Sastre po 10, a Nikola Kalinić je ubacio osam poena, imao dva skoka i četiri asistencije.


EVROLIGA - 32. KOLO

Sreda

Valensija - Olimpijakos 79:88

/Vezenkov 19 - Prepelič 12/



tagovi

KK OlimpijakosKK ValensijaVanja MarinkovićNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara