Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Vasa Micić: Srce mi je u Efesu, voleo bih da zaigram u Barsi...

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.24. | 11:30

“Ako se ikada vratim u Evropu“, pojasnio je srpski plejmejker

Odlazak iz Oklahome bio je jedini logičan potez za Vasilija Micića posle ne baš dobrog početka karijere u NBA ligi. Prelazak u Šarlot nije na prvu loptu izgledao dobro iz razloga što je franšiza u rasulu, međutim ispostavilo se kao odličan potez za srpskog plejmejkera.

Micić je počeo da vraća rutinu iz dana kada je dominirao evropskom košarkaškom scenom i sada pokušava da izgradi svoje ime na najvećoj pozornici.

Izabrane vesti

“Volim izazove, da sebi tražim nove načine da napredujem i idem napred“, rekao je Micić na početku razgovora za Mundo Deportivo.

U Oklahomi se nije snašao, Šaj Gildžes Aleksader i Džoš Gidi su kod Marka Degnolta dobili prednost, zbog čega je rastanak bio očekivan. Kod Stiva Kliforda je ponovo oživeo i trenutno je na 8,7 poena, šest asistencija i 1,5 skokova za 23 minuta na parketu.

“Da li pokazujem sada ono što nisam u Oklahomi? Ne. Ne smatram da radim nešto posebno novo, samo sada imam više vremena za igru. Pokušavam da budem bolji, na način na koji ja vidim košarku. Odigrao sam samo deset utakmica u novom timu i to ne pokazuje ništa specijalno da budem iskren, tako bar smatram“, ističe reprezentativac Srbije i dodaje:

“Mora da postoji kontinuitet, imaš nekada dobre, nekada loše utakmice, ono što mora da bude konstanta je želja da ideš napred i napreduješ, da svaki minut na terenu iskoristiš maksimalno. Zato i ne mogu da kažem da sam pokazao nešto novo, u odnosu na ono što ste već videli. Samo sebe guram da budem bolji“.

Vasa Micić je ostvario benefit od povrede Lamela Bola, koga zbog povrede skočnog zgloba nema od početka decembra. Nekada je činio bekovski tandem sa Šejnom Larkinom u Efesu, sada pravi dobro partnerstvo sa Brendonom Milerom.

“Sve je to normalan proces, baš kao i u Evropi, s tim što sam tamo igrao Evroligu. Oduvek sam se trudio da radim jako, u Evropi sam svaku novu sezonu igrao bar malo bolje nego prethodnu, tako sam sebi nalazio motivaciju. Naravno, tada su došle individualne i timske nagrade, kao rezultat velikog rada. To me uopšte ne iznenađuje“.

Iako je našao svoj ritam u Šarlotu, niko i dalje ne može da kaže kakva će Micićeva budućnost u timu biti onog trenutka kada se Bol vrati.

“Šta ću da radim kada mi se završi ugovor? Ne znam, još je daleko to, da bih o tome razmišljao. Imam ugovor još za sledeću godinu, tako da ćemo videti. Želim da pružim sebi šansu da radim jako i iskoristim vreme ovde. Nadam se da ću provesti najveći deo leta radeći na svojoj igri, na detaljima koji su potrebni da bi bio bolji u NBA. Mislim na intenzitet, na brzinu, fizički momenat... U NBA su svi jaki već sam iz dosadašnjeg iskustva mnogo naučio“.

Micić je još u ranijim izjavama naglasio da bi voleo da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu, pogotovo jer je prošlo leto propustio zbog odlaska u NBA.

Iako ne razmišlja trenutno o povratku u Evropu, kaže da bi bilo zanimljivo da zaduži opremu Barselone, za slučaj da se to dogodi jednog dana.

“Da li bih igrao za Barsu ako se vratim u Evropu? Naravno, sviđa mi se Barsa, jedan od najboljih evropskih timova. Bio sam već jednom blizu potpisa, koji se nije dogodio sticajem okolnosti. Naravno, srce mi je u Efesu, u kojem sam proveo pet godina. Ako bih se vratio u Evropu, trudio bih se da ponovo pružim ono najbolje“.



tagovi

Vasilije MicićNBA ligaEvroligaŠarlot HornetsKK Barselona

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara