Ko će na krov Evrope?
Ko će na krov Evrope?

Večiti nisu u TOP 4 Evrolige, Zvezda ni u TOP 8?!

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.09.23. | 15:59

Tako bar kažu kvote, ali sport ume da iznenadi i jednu tako egzaktnu nauku kao što je matematika

Partizan Mozzart Bet je prošle sezone zamalo uspeo da se domogne završnog turnira, Crvena zvezda nije mogla ni do četvrtfinala, ali sada i jedni i drugi ne kriju ambicije: cilj je da se sledeće godine zaigra na Fajnal foru Evrolige! Crno-beli su sačuvali nosioce, doveli neke interesantne igrače, crveno-beli su potpuno rekonstruisali ekipu i izgledaju zaista široko i vrlo zanimljivo. Navijači imaju čemu da se nadaju, ali...

Šta na sve to kaže matematika i kvote Mozzartovih odstera? Kažu: nemojte još da se zalećete. Jer i drugi su dobri.

Izabrane vesti

Kvote za osvajača Evrolige svrstavaju Partizan Mozzart Bet tek na deobu osmog mesta na listi najvećih favorita. Zvezda je tek 11. na tom istom spisku, sa ispod 50 odsto šanse da se domognu i samog četvrtfinala, kamoli Fajnal fora.

Mada, iako matematika jeste egzakzna nauka, sport često ume da iskrivi logiku. Niko ni prošle sezone nije očekivao da će Partizan Mozzart Bet biti na pobedu od eliminacije kasnijeg šampiona madridskog Reala. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će Crvena zvezda uspeti da dovede Fakunda Kampaca. I da je to uradila malo ranije, vrlo je moguće da bismo i crveno-bele gledali u četvrtfinalu.

Sada i jedni i drugi još glasniji u isticanju najviših ciljeva, bez obzira na to što statističke skreću pogled na neka druga imena.

Prvi favorit je branilac titule, madridski Real, i dalje sa prošlogodišnjim MVP asom Edijem Tavaresom, a sada i podmlađen već pomenutim Kampacom. Uz dobro poznate veterane tim za svaki respekt i otud kvota 6,00 da će Kraljevski klub na glavu namestiti i 12. krunu.

Odmah iza dvojac koji je ovog leta sablažnjavao ostatak Evrope. Monako Saše Obradovića time što je Majka Džejmsa upario sa Kembom Vokerom, pa sada samo treba da vidimo imaju li Kneževi dovoljno lopti za njih dvojicu. Toliko je to kvalitet da je uprkos nekim razumim sumnjama kvota na Monako postavljena na 8,00. Taman koliko i na Panatinaikos, koji dugo nije ovoliko uložio – između ostalih stigli su Matijas Lesor, Luka Vildoza, Kostas Slukas pre svih – pa osim ako se kontroverzni gazda Dimitris Janakopulos i novi šef struke Ergin Ataman ne pobiju negde do novembra biće to zaista opak sastav.

Na četvrtom mestu Fenerbahče, pojačan Jamom Madarom – i ne samo njim naravno – sa kvotom 9,00, ispred Partizan Mozzart Beta još i Olimpijakos i Barselona (poravnati na 10,0), te milanska Olimpija sa 12,0. Uz beogradske crno-bele na koti 15 su i Anadolu Efes i Makabi Tel Aviv, a odmah iza njih Crvena zvezda, sa kvotom 20,0, što samo govori o tome koliko je konkurencija ujednačena, jer ovih 11 ekipa su manje-više tu negde.

Uostalom, neko će sigurno da odskoči, kao recimo prošle sezone Monako, niko ga pred početak nije video na četvrtom mestu regularnog dela. Za neke druge, i to je izvesno, pričaćemo kako im je svlačionica pukla i da tu nema nikakve hemije. Anadolu Efes, Olimpija Milano, Panatinaikos, svi su oni prošle sezone igrali poprilično razočaravajuće.

A, ove?

REAL MADRID

Titula: 6,00

Četvrtfinale: 1,05

MONAKO

Titula: 8,00

Četvrtfinale: 1,10

PANATINAIKOS

Titula: 8,00

Četvrtfinale: 1,10

FENERBAHČE

Titula: 9,00

Četvrtfinale: 1,15

OLIMPIJAKOS

Titula: 10,0

Četvrtfinale: 1,15

BARSELONA

Titula: 10,0

Četvrtfinale: 1,15

OLIMPIJA MILANO

Titula: 12,0

Četvrtfinale: 1,25

ANADOLU EFES

Titula: 15,0

Četvrtfinale: 1,55

MAKABI TEL AVIV

Titula: 15,0

Četvrtfinale: 1,55

PARTIZAN MOZZART BET

Titula: 15,0

Četvrtfinale: 1,60

CRVENA ZVEZDA

Titula: 20,0

Četvrtfinale: 2,20

BASKONIJA

Titula: 50,0

Četvrtfinale: 4,50

ŽALGIRIS

Titula: 40,0

Četvrtfinale: 3,70

VALENSIJA

Titula: 40,0

Četvrtfinale: 3,70

BAJERN MINHEN

Titula: 40,0

Četvrtfinale: 3,70

VIRTUS

Titula: 65,0

Četvrtfinale: 6,50

ASVEL LION

Titula: 200

Četvrtfinale: 20,0

ALBA

Titula: 250

Četvrtfinale: 25,0


tagovi

KK Real MadridKK PanatinaikosKK MonakoKK FenerbahčeKK OlimpijakosKK Barselona

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara