Mario Nakić (©Reuters)
Mario Nakić (©Reuters)

Veliki hendikep za Igokeu: Marija Nakića zbog povrede čeka višemesečna pauza

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 13:25

As tima iz Laktaša pokidao prednji ukršteni ligament kolena

Prve nedelje aktuelne sezone nisu mogle da bude bolje za Marija Nakića. Epitet velikog pojačanja Igokee nekadašnjji junior madridskog Reala počeo je da potvrđuje od prvog podbacivanja u ABA ligi u kojoj je na tri meča ispisivao prosek od 14,7 poena, 8,7 skokova, 1,7 asistencija i 2,3 ukradene lopte. Odigrao je dobar meč i na startu Lige šampiona protiv Bahčešehira. Dobro je počeo i duel sa Nimburkom. Ali onda je jedan pokret kolena uplašio sve u dvorani u Laktašima.

Izabrane vesti

"Mario, meni kao treneru, mom timu, jeste igrač koji mnogo znači. Dobro je radio i odlično otvorio sezonu, ali eto desila se ta povreda protiv Nimburka. Nažalost, mislim da ga čeka duga pauza i to će sigurno biti veliki hendikep za nas", rekao je nedavno za Mozzart Sport trener Igokee Dragan Bajić.

Nažalost, strahovanja su se ispostavila opravdana. Detaljni pregledi su pokazali da je pukao prednji ukršteni ligament kolena, pa Marija očekuje prvo operativni zahvat, a zatim i višemesečni period oporavka.

Podsećanja radi, Nakić (21, 201 cm) koji je letos potpisao trogodišnji ugovor sa Igokeom, ponikao je u mlađim kategorijama Zemuna, potom je igrao za pionire Partizana u kojem je njegov otac Ivo ostao veliki trag, posegbno kao član član zlatne gerenacije koja je 1992. godine košarkaški pokorila Evropu.

Mario je u septembru 2015. prešao u Real. Madriđane je vodio do titule šampiona juniorske Evrolige 2019. godine, zbog čega je proglašen za najboljeg igrača turnira. Samo u finalu protiv Mege nanizao je indeks korisnosti 41 (33 poena, osam skokova, četiri asistencije).

Za seniorski tim Reala debitovao je 25. juna 2018. protiv Gran Kanarije. Pošto mu Madriđani nisu ukazali ozbiljniju šansu u julu 2020. je potpisao ugovor sa Ostendeom, s kojim je osvojio duplu krunu u Belgiji, dok je prošle sezone nosio dres Andore.


tagovi

Mario NakićIgokeaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara