Foto: MN Press
Foto: MN Press

Veliki posao CSKA: Zvanično potpisao Marijus Grigonis

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 10:29

Litvanac prvo pojačanje ekipe Dimitrisa Itudisa

CSKA užurbano radi na igračkom kadru za sledeću sezonu: Johanes Vojtman je produžio ugovor na dve godine, Janis Strelnijeks je napustio tim, a stiglo je i prvo pojačanje. I to veliko - Marijus Grigonis!

Litvanac ima 27 godina i dolaskom među Armejce postao je prvo pojačanje ruskog kluba za ovo leto. Potpisao je ugovor do leta 2024. godine.

Izabrane vesti

Grigonis dolazi iz košarkaške škole Žalgirisa. Igrao je i u Španiji, kada je sa 19 godina otišao na pozajmicu u drugu ligu. U poslednje tri godine nastupao je za Zelenu šumu iz Kuanasa, bio je lider ekipe. Odigaro je 78 evroligaških duela, osvojio tri prvenstva i dva kupa Litvanije.

Protekle sezone prosečno je beležio 13,4 poena i šutirao je 50.6% za dva, 45.6% za tri i čak 94.4% sa linije za slobodna bacanja. Hvatao je dve lopte i delio tri asistencije po utakmici. Bio je MVP Evrolige u Oktobru.

Nije krio zadovoljstvo posle dolaska u redove CSKA.

"CSKA je jedna od najboljih košarkaških organizacija poslednjih mnogo godina, osvojio je mnogo titula, tako da je ovo veliko dostignuće za mene kao sportistu. Radujem se da se upoznam sa porodicom CSKA i da pokažem šta znam", rekao je Grigonis.

Dimitris Itudis je takođe prokomentarisao dovođenje talentovanog Litvanca.

"Pratili smo Grigonisa nekoliko godina, na radaru je već dugo. Doveli smo igrača koji može da igra na nekoliko pozicija, posebno na pozicijama dva i tri. Poseduje veličinu, znanje, kvalitete kreatora koji odgovaraju nivou našeg tima. Jako nam je drago da ga vidimo ovde", rekao je Itudis.

Sezona Evrolige tek što se završila, a CSKA je već odradio ogroman posao. Zahuktava se košarkaška pijaca...


tagovi

Marijus Grigonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara