Košarkaši Južnog Sudana slave (©fiba.basketball)
Košarkaši Južnog Sudana slave (©fiba.basketball)

Venecuela, Iran i Jordan bez pobeda na Svetskom prvenstvu, Južni Sudan iznad Francuske

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 18:06

Gotovo je razigravanje za plasman od 17. do 32. mesta, pa je poznato i ko će direktno na Olimpijske igre, kao i ko ide u kvalifikacije

Kompletirana su razigravanja za plasman od 17. do 32. mesta na Svetskom prvenstvu, Južni Sudan i Japan su sa po dve pobede overili direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu, kao najbolje rangirane afričke i azijske selekcije (Južni Sudan je na kraju i 17, ispred Francuske i Japana).

Preostale reprezentacije su se borile za osam mesta koja vode na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre, a nakon pobeda Meksika nad Jordanom i Libana nad Iranom, poznato je ko će se pridružiti pobednicima pretkvalifikacionih turnira, Bahreinu, Hrvatskoj, Kamerunu, Poljskoj i Bahamima.

Izabrane vesti

Meksiko i Liban su se pridružili Egiptu, Novom Zelandu, Finskoj, Filipinima, Angoli i Obali Slonovače kao timovi koji su na planetarnoj smotri obezbedili učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Meksikanci su savladali Jordan 93:80, došli do druge pobede na turniru (obe u razigravanju), uprkos novoj sjajnoj partiji Rondeja Holis Džefersona.

Amerikanac kojeg su poredili sa Kobijem Brajantom zbog fantastičnih izdanja na turnir susret je okončao nadomak istorijskog tripl-dabla: 26 poena, 10 asistencija i osam skokova. Nije ipak uspeo da donese Jordanu nijedan trijumf.

U poslednjem meču razigravanja Liban je dobio Iran 81:73 i ostavio Hameda Hadadija i drugove bez pobede na turniru, a do drugog trijumfa (2-3) vodili su ga Vael Arakji sa 21 i Ali Haidara sa 20 poena.

Kada se podvuče crta, još ranije je poznato da je Australija kao najbolja selekcija Okeanije, takođe overila kartu za Pariz, pa su uz domaćina Francusku i pomenute najbolje afričke i azijske selekcije sa SP, poznata četiri učesnika košarkaškog turnira na predstojećim Igrama.

Još dve najbolje plasirane evropske, kao i dve najbolje plasirane reprezentacije sa američkih kontinenata će im se pridružiti, dok će preostale selekcije iz druge faze Mundobasketa popuniti kvotu od 24 učesnika za kvalifikacione turnire.

OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU

Domaćin: Francuska

Direktno sa SP: Australija, Japan, Južni Sudan + dve najbolje evropske i dve najbolje reprezentacije sa američkih kontinenata

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Pretkvalifikacioni turniri (5): Hrvatska, Poljska, Bahrein, Bahami i Kamerun

Sa Svetskog prvenstva (19): Meksiko, Liban, Egipat, Novi Zeland, Finska, Filipini, Angola i Obala Slonovače + 11 selekcija iz druge faze SP koje ne obezbede direktan plasman

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------

PLASMAN OD 17. do 32. MESTA NA MUNDOBASKETU



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara