Vil Barton (©AFP)
Vil Barton (©AFP)

Vil Barton odbio preko 14.500.000 dolara kako bi izboksovao novi ugovor

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.07.21. | 17:10

Odlučio je da ne aktivira opciju igrača za poslednju godinu ugovora

Krilni košarkaš Denvera Vil Barton odlučio je da ne aktivira opciju igrača za poslednju godinu ugovora kako bi već sada izboksovao novi, javio je najpoznatiji košarkaški insajder Adrijan Vojnarovski.

Sreda, 03.00: (1,50) Milvoki (13,0) Finiks (2,95)

Izabrane vesti

Nagetsi su ozbiljno zainteresovani za produžetak saradnje s Bartonom, uprkos velikom interesovanju širom Sjedinjenih Američkih Država. Pregovori će početi tek onog trenutka kada u avgustu Barton uđe u “Free Agency“. Radi se o igraču s najdužim stažom u franšizi iz Kolorada pošto je tu već sedam godina, a kako se navodi predsednik košarkaških operacija Tim Koneli želi da Bartona veže novim, dugoročnim ugovorom. Nekoliko neimenovanih klubova pokušaće da spreči produžetak saradnje, ali u ovom trenutku je najizvesnije da ostaje.

Iskusni košarkaš propustio je dobar deo finiša sezone zbog povrede prepone i nije igrao šest punih sedmica. Vratio se na parket za drugu utakmicu konferencijskog polufinala protiv Finiksa, ali nije mogao da pomogne pošto su Sansi “počistili“ Denver u seriji. U poslednjoj utakmici sezone imao je 25 poena i pet skokova.

Barton je prošle sezone beležio 12,7 poena, četiri skoka i 3,2 asistencije po utakmici. Njegov dosadašnji ugovor bio je vredan 53.000.000 dolara na četiri sezone, a parafiran je 2018. godine. Opcija za poslednju godinu bila mu je 14.669.642 dolara, a rok za odluku da li će aktivirati istu ili ne bio je u subotu.



tagovi

Vil BartonDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara