Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Visi plej-of

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.12.20. | 08:00

Opet je poslednji šut koštao Partizan. Parni valjak sada prilično zaostaje za vodećim timovima, a odigrao je više utakmica

Najavili smo gostovanje Partizana Mornaru kao vrlo opasnu utakmicu po crno-bele i ona je na kraju ispala upravo takva. Sa neslavnih ishodom i padom u priličan problem Parnog valjka već pre Nove godine. Prvo – Partizan je opet pokazao mnogo manjkavosti u igri. Drugo – izgubio je od Mornara. Treće – stavio je čak i plasman u plej-of Jadrana pod veliki znak pitanja. Četvrto – ponovo je pokazao da mu ne idu od ruke neizvesne završnice.

Iako je tabela i dalje istumbana zbog nejednakog broja utakmica koje su timovi odigrali, Partizan već posle devet odigranih utakmica ima realnu situaciju da mu doigravanje ove sezone u ABA ligi ne deluje toliko blisko. Zapravo, upisao je više poraza nego pobeda.

Izabrane vesti

Partizan ima skor 4-5. Bolji su Crvena zvezda sa 8-0, Mornar sa 7-1, Mega sa 6-2, Igokea sa 5-2, Cedevita sa 5-1 i Budućnost sa 5-0. I svi oni sa manje odiranih utakmica od Parnog valjka. Budućnost je odigrala tek pet, dakle čak četiri manje od Partizana, a ima više trijumfa. Cedevita ima tri meča manje i pobedu više, Igokea dva meča manje i pobedu više... Dakle, Partizan ispred sebe u ovom momentu ima šest ekipa. Mnogo bi jasnije bilo da svi imaju isti broj utakmica, ali već ovako deluje dovoljno loše po Parni valjak.

Nije ništa još izgubljeno za Parni valjak, ali da su se alarmi aktivirali – sigurno jesu.

U regularnom delu sezone igra se 26 utakmica. Još jedna negativna stvar za Partizan je što je izgubio i od Crvene zvezde, Budućnosti, Mornara, Igokee… Od direktnih protivnika i kandidata za prva četiri. O tome je govorio i trener Mornara Mihailo Pavićević.

"Na kraju može da se ispostavi da je ovo jedna od najbitnijih pobeda. Teško bi bilo da smo izgubili. Partizan je došao spreman da nas poremeti, ali sada imamo solidnu zalihu. Možemo da kažemo da smo u komotnijoj situaciji. Partizan ima već pet poraza i trenutno se komotno osećamo, bez obzira što još ima mnogo da se igra", rekao je Pavićević posle trijumfa.

Foto: ABA ligaFoto: ABA liga


Već sada Partizan ima više poraza nego protekle cele sezone kada je upisao četiri neuspeha. Ne deluje to nikako dobro za tim iz Humske.

Pominjao je posle meča Sašo Filipovski crne rupe u organizaciji igre u trećoj deonici, da nije bilo konstantnosti, da je bilo mnogo promašaja…

Podatak za nevericu je da je Mornar dobio Partizana sa 17,4% šuta za tri poena!

To je Baranima pošlo za rukom jer je i Partizan bio užasan van linije 6,75 jer je gađao 5/28. Vrlo slično večitom derbiju protiv Crvene zvezde. Forsirao je Partizan trojke do iznemoglosti u Baru i sve je promašio kada je bilo najvažnije. Uključujući i one pokušaje Gordića i Miler Mekintajera u samoj završnici.

Očigledno je i da crno-beli imaju problem kada uđu u neizvesnu završnicu i neretko im se događa da baš tada pokleknu. Za to ima nekoliko primera.

Poslednji je Mornar kao vrlo ilustrativan, a pre toga Partizan je gubio i od Crvene zvezde tako što je promašio poslednji šut (Mekintajer flouter), izgubio je i od Budućnosti tako što su Plavi pogodili u poslednjoj sekundi preko Danila Nikolića, a izgubio je Parni valjak i protiv Igokee u produžetku. Sećamo se i tesnog poraza od Borca, te onog u Badaloni od Huventuda…

Dakle, ono što je prošle sezone pretakao u trijumfe, sada to više ne može da čini i to Parnom valjku pravi velike problem. I to se direktno odražava na rezultate.

"Ostaje nam da naporno i tvrdo radimo, da napredujemo iz treninga u trening. I da da nam igra postane konzinstenta, jer imali smo nekih crnih rupa u organizaciji igre kad je padala koncentracija i disciplina. Nismo uspeli da valoruzujemo dobar početak. Usledio je pad, posebno u trećoj četvrtini, u kojoj smo imali slabu organizaciju napada. Pauza je malo izbacila iz ritma svaku ekipu, pa i nas i Mornar. Dosta je bilo otvorenih šuteva na obe strane, ali i promašaja. U svakom slučaju, treba naći put do pobede, a mi ga nismo našli", bio je komentar trenera Parizana Saše Filipovskog.

Sada Partizanu ne preostaje ništa drugo nego da se što pre spremi i pokuša sve da dobije Bahčešehir za tri dana, jer bi sa tim trijumfom jednom nogom otišao u TOP 16 Evrokupa, a možda i matematički ako Venecija izgubi dan ranije od Huventuda.

Možda je vreme da crno-beli usmere veću pažnju ka Evrokupu. Iako ima još mnogo da se igra u ABA ligi, sigurno crno-beli neće odustati, to sigurno nije opcija, ali je ostatak sezone na Jadranu prilično maglovit za crno-bele u ovom trenutku.

Moraće Partizan drastično da podigne nivo košarke i da uđe u vrhunsku seriju rezultata u nastavku ABA lige ako želi u borbu za trofej ove sezone.



tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara