Filip Petrušev i Ognjen Jaramaz (©MN Press)
Filip Petrušev i Ognjen Jaramaz (©MN Press)

Za crno-bele više nema popravnog: Bez Tomasa protiv Mege koja je na pragu istorije

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.06.21. | 08:30

Košarkaši Partizana u hali Ranko Žeravica dočekuju ekipu Mege u drugom susretu polufinala Superlige Srbije

Dobila je Mega prvi meč (94:86) i dokazala da je spremna za svoje prvo finale u Superligi. Nošena tandemom Filip Petrušev - Malkolm Kazalon (zajedno ubacili 45 poena) došla je na prag istorije. Desetkovani Partizan bez Vila Mozlija, Rašona Tomasa i Treja Dreksela nije uspeo da isparira četi Vlada Jovanovića i revanš dočekuje sa imperativom pobede (19.00). Loša vest je da Tomas ponovo neće biti u stanju da pomogne ekipi, što je u najavi meča potvrdio i trener Aleksandar Matović.

19.00: (1,60) Partizan (14,5) Mega (2,55)

Izabrane vesti

Posle prvog trijumfa nad desetkovanim crno-belima u sezoni postalo je jasno - Mega je favorit u polufinalnoj seriji i u dobroj je situaciji da se domogne finalne borbe za trofej po prvi put u istoriji kluba. Partizan nije imao snage bez Mozlija, Tomasa i Dreksela, iako su Erik Mika (22p) i Rade Zagorac (20p) odigrali jako dobro. Gubio je tokom čitavog susreta, u samom finišu pokušao da dođe do preokreta, ali mu je na put stao Petrušev, koji je u završnici ubacio 10 od poslednjih 15 poena svoje ekipe.

Bez pomenutog trija ekipa Aleksandra Matovića dočekaće i revanš.

"Imamo dosta povređenih igrača, to nije tajna, ali ni opravdanje kada igrate plej-of", izjavio je trener Partizana i kratko potvrdio da Rašon Tomas neće biti u protokolu.

Jovanovićevi izabranici su u prvom duelu ubacili čak 15 trojki, više od pola su pogodili Malkolm Kazalon (odigrao partiju karijere sa 23 poena) i Dragan Milosavljević (obojica po četiri). U ostalim statističkim parametrima ekipe su bile prilično izjednačene, a interesantno je da su se i jedni i drugi mučili sa linije penala. Partizan je šutirao sa 68,4 odsto uspešnosti (13/19), Mega još slabije (13/22, 59,1 odsto).

Od ključne važnosti za crno-bele će biti da zaustave Petruševa, limitiraju šuterske sposobnosti rivala i spreče igru Mege u tranziciji. Zagorac, Jaramaz i Mika će još jednom poneti veliki teret u napadu, ali bi posao mogli da im olakšaju Markus Pejdž i Džoš Perkins, koji su podbacili u prvom duelu i okončali ga sa skupa devet poena.

Trener Partizana Matović je svestan da za njegov tim više nema popravnog, a ističe da će u drugom susretu biti najvažnije sprečiti kontre protivnika, smanjiti broj grešaka i uspostaviti kontrolu skoka.

"Popravnog više nema. Moramo da popravimo stvari iz prve utakmice u kojima smo puno grešili. Prvenstveno da zaustavimo njihov kontranapad, da smanjimo broj izgubljenih lopti koji im ih je i omogućio, da rešimo kontrolu defanzivnog skoka, kao i da u nekim odbrambenim situacijama pokušamo da budemo bolji".

Šef struke Mege Vladimir Jovanović je sa druge strane istakao da je od ključnog značaja da njegovi izabranici fizički ispariraju rivalu.

"Kao što sam i rekao na konferenciji za medije posle prve utakmice, mislim da nas čeka slična utakmica velikog intenziteta. Ključne stvari su da fizički odgovorimo Partizanu i to 40 minuta što sigurno nije lako s obzirom da su u fizičkom segmentu jako dominantni. U isto vreme je potrebno da koncentracija bude na visokom nivou bez obzira na trenutni rezultat i da 40 minuta pružimo dobru partiju".

Kazalon je blistao u prvom meču, ali napominje da još ništa nije gotovo.

"Dobro smo započeli polufinalnu seriju. Potrebno je da nastavimo u tom smeru i da damo još više pošto će Partizan biti još gladniji za pobedom, a mi moramo da damo sve od sebe da bi pobedili".

POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE

Četvrtak

19.00: (1,60) Partizan (14,5) Mega (2,55) /0:1 u seriji/

Petak

Crvena zvezda - Borac Čačak 17.30 /0:0 u seriji/

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Košarkaška SuperligaKK PartizanFK PartizanKK MegaRašon TomasFilip PetruševMalkolm KazalonRade ZagoracAleksandar MatovićErik MikaOgnjen JaramazDragan Milosavljević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara