Kostas Slukas (Foto: Starsport)
Kostas Slukas (Foto: Starsport)

Za Slukasa Tavares nije najbolji defanzivac Evrolige

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.05.23. | 14:55

Košarkaš Olimpijakosa se zauzeo za saigrača Tomasa Vokapa

Evroliga je u petak proglasila najboljeg defanzivca takmičenja za aktuelnu sezonu. Prema očekivanjima mnogih, nagrada je završila u rukama Realovog centra Valtera Tavaresa. Međutim, Kostas Slukas ne deli mišljenje trenera evroligaških klubova, čijim je glasanjem i dodeljeno priznanje gorostasu sa Zelenortskih Ostrva.

Košarkaš Olimpijakosa smatra da je više od Tavaresa nagradu zaslužio njegov saigrač Tomas Vokap zbog doprinosa i uticaja na uspeh grčkog tima.

Izabrane vesti

"Uz poštovanje prema Evroligi i sjajnom igraču koji je godinama dominirao u takmičenju, Valteru Tavaresu, po mom skromnom mišljenju, Tomas Vokap je zaslužio nagradu za najboljeg defanzivca sezone", napisao je Slukas na Tviter nalogu.

Obrazložio je potom Slukas svoje mišljenje.

"Uprkos nedostatku visine koju ima Valter, Vokap je stvarao probleme svakom protivniku, dao ogroman doprinos i pomogao našem timu da osvojimo prvo mesto", zaključio je Grk.

I jedan i drugi imaju argumente zbog kojih zaslužuju nagradu. Tavares je postavio rekord po broju blokada u jednoj takmičarskoj godini (84). I imaće priliku da ga na Fajnal foru popravi. Vokap je pak u proseku beležio 1,8 ukradenih lopti tokom sezone, više od bilo kojeg drugog igrača u Evroligi. Nisu treneri prevideli ni njegov učinak, završio je odmah iza Tavaresa u glasanju, ali je nagradu mogao da dobije samo jedan. Ona je ovog puta otišla u ruke Realovog centra, treći put u karijeri.


tagovi

KK OlimpijakosValter TavaresKostas SlukasTomas Vokap

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara