Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Zadar blizu FIBA Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.06.21. | 10:58

Poziv je stigao

Zadar bi posle jedne decenije opet mogao da zaigra u evropskom takmičenju... Zadranima je stigao poziv za FIBA Ligu šampiona po automatizmu jer su sveži prvaci Hrvatske. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, klub sa severa Dalmacije blizu je odluke da ga prihvati. U tome čak ima podršku i matičnog saveza koji je kontaktirao još nekoliko tamošnjih ekipa kako bi zaigrale u takmičenjima sa etiketom Svetske kuće košarke.

S obzirom na to da hrvatski klubovi iz ABA lige, za razliku od srpskih, nisu oslobođeni obaveza u prvom delu nacionalnog šampionata, ukoliko prihvate ruku FIBA, igrali bi tri meča nedeljno (ABA, FIBA, domaća liga). To bi bio preveliki teret za igrače, dok je mala verovatnoća da bi ti klubovi koji nemaju u evropskim uslovima veliki budžet, mogli da angažuju veći broj igrača od uobičajenog.

Izabrane vesti

Zato se i nameće pitanje da li bi se neko ko krene putem FIBA, eventualno povukao iz ABA, ili bi ih nacionalni savez oslobodio utakmica u prvom delu domaće lige...

Konačan rok za prijavu je 16. jun, 25. juna bi sve trebalo da bude odobreno od strane Borda, a 7. jula će biti održan žreb.

 


tagovi

KK ZadarJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara