Zagorac i Pejdž
Zagorac i Pejdž

Zagorac: Imam neki osećaj...

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 15:35

„Najvažnija je mentalna priprema“, uverava krilo Partizana

Magična brojka je 86. Bar tako kaže tradicija, jer je poslednje dve pobede u ABA ligi nad večitim rivalom, u svojstvu domaćina, Partizan ostvario kad je postizao 86 poena. Jednu 25. januara 2016, a drugu 5. februara naredne godine.

Može li još jednom do te granice, ovoga puta sa novom energijom na parketu i znatno izmenjenim timom u odnosu na prošlogodišnji?
Sve je ove sezone debitantsko za mene, tako i derbi. Imao sam sličnih utakmica, dosta finalnih i polufinalnih serija, tako da imam neki početni osečaj kako to može da izgleda. Priprema se ne razlikuje previše od ostalih mečeva. Najvažnija je mentalna priprema, reset pred utakmicu i dovođenje u  fazu da sve zamisli trenera možemo da sprovedemo na parketu“, komentariše Rade Zagorac, krilo crno-belih.

Izabrane vesti

U subotu, od 17.00, uz direktan prenos na TV Arenasport, navijačima će se predstaviti sa maskom na licu, kojom još štiti nos posle operacije.
Osećam se dobro. Nos mora u hodu da prolazi proces rehabilitacije, ne bih tražio alibi kad je maska u pitanju, svaki sport se igra tako da pobediš ili izgubiš. I ovi porazi bi trebalo da budu deo razvoja ovog tima, nešto kroz šta moramo da prođemo. Nije lepo gubiti, ali atmosfera je dobra, a svi igrači su svesni da bi to trebalo da se dešava kako bismo ostvarili konačan cilj“, dodao je Zagorac.

Osim njega, jedan od debitanata u derbijima je Amerikanac Markus Pejdž.
Uzbuđen sam. Čuo sam dosta o derbiju. Igrao sam na koledžu američku verziju ovog derbija, slušao mnogo priča o onome što me čeka sutra. Znam da je utakmica u kojoj je ulog veliki i jedva čekam da vidim kakva je u poređenju sa onima u Americi. Na kraju krajeva, mi smo tim“, rekao je plej Parnog valjka.

Očekivanja trenera Partizana Andree Trinkijerija možete pročitati OVDE.

FOTO: Star sport


tagovi

Rade ZagoracMarkus Pejdž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara