Rade Zagorac (MN Press)
Rade Zagorac (MN Press)

Zagorac: Oslanjaju se na znanje i kvalitet, moraće da se uključi glava

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 16:45

"Ovo je najkvalitetnija ekipa sa kojom ćemo se suočiti ove sezone", rekao je kapiten Partizana pred Huventud

Partije koje je Huventud pokazao protiv prva dva protivnika u Evrokupu, jasno su stavile do znanja košarkašima Partizana da ih čeka ozbiljan ispit. Dve neporažene ekipe na evropskoj pozornici će odmeriti snage u utorak od 20.30 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Utiske pred ovaj duel izneo je kapiten Partizana Rade Zagorac.

Izabrane vesti

Ovo je najkvalitetnija ekipa sa kojom ćemo se suočiti ove sezone. Vrlo važna utakmica sa jedinim od najvećih konkurenata. Sa ovim ritmom, priprema meča je mnogo manjeg obima i kada je to već tako, onda se zahteva ekstra koncentraciju na detalje i na stvari koje želimo da postavimo za sutra“, rekao je Zagorac. „Što se Huventuda tiče, reći ću onu čuvenu – tipičan primer španske košarke, koja se ne oslanja toliko na atleticizam i na neku fizičku dominaciju, već na znanje i kvalitet, koji oni imaju poput najboljih ekipa iz te zemlje. Sigurno da sutra neće biti dovoljno da ih nadvladamo fizički već će morati da se uključi glava“.

Zagorac je izneo neke detalje koji su njemu zapali za oko dok je gledao video.

Ono što je meni interesantno sa pripreme utakmice, video sam da oni gro svojih poziva u napadu zovu na španskom jeziku. To vam dovoljno govori koliko je domaćih igrača i onih kojih se tako osećaju poput Tomića. To je dokaz jednog kontinuiteta i poznavanja... Čak i igrači koji su igrali u drugim klubovima poput Ribasa i Vives, znaju se iz nacionalnih selekcija. Veliki ispit za nas“.

Crno-beli su do sada odigrali osam utakmica i svih osam su pobedili. Težak raspored im tek predstoji, a do sada su iskoristili nešto lakši put koji im je bio nacrtan na startu.

Dobro nam je leglo iz razloga što je devet igrača došlo, to je procentualno tri četvrtine ekipe. Takav start bez ikakvog potcenjivanja ekipa sa kojima smo igrali je doprineo da rezultat ne trpi greške u tolikoj meri. Mnogo smo grešili u ovih osam utakmica, ali uprkos tome smo napravili rezultat. Da li bi tako bilo da smo imali jake rivale na početku, ne znam. Ali ovo nam je išlo na ruku i pomoglo nam je da već sada u novembru imamo veoma dobru formu“, zaključio je Zagorac.

I mladi centar Balša Koprivica zna da crno-bele čeka težak izazov sutra u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Mi gledamo svaku utakmicu jednu po jednu. Sezonu smo započeli dobro, imam osećaj da smo sve bolji i bolji. Treba da nastavimo na taj način da igramo - da budemo dobri i u odbrani i u napadu“, rekao je Koprivica, pa se osvrnuo na duel sa iskusnim centrom. „Ante Tomić je veoma dobar igrač sa mnogo iskustva, spreman sam za sve borbe pod košem. Ja se osećam se odlično, došao sam pre dva meseca u Srbiju. Sve sam više prilagođen na košarku, na kulturu igre... Pokušavam svakog dana da budem bolji. Bila je teška promena prve dve tri nedelje, jer sam navikao na neke stvari koje se ovde ne rade. To sam morao da popravim u svojoj igri... Nešto sam izbacio, a nešto dodao. Potrebnije je sporije u napadu, a brže u odbrani. I čitanje na obe strane terena“.



tagovi

Rade ZagoracKK PartizanHuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara