Zagrmeo Đorđije Pavićević: Pulen oteran zbog ponašanja, svi u ABA ligi imaju domaćinsko suđenje osim nas, kasapljenje protiv Budućnosti

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.05.21. | 16:46

Potvrđeno i da u Bar stiže supertalentovani Hrvat

I dok se polako spušta prašina posle finalne serije ABA lige, iz Bara je stigla grmljavina na račun polufinalne serije koja je prethodila. Predsednik Mornara, Đorđije Pavićević je izneo niz optužbi na račun sudija u ABA ligi i prozvao ih da su iskasapile njegov tim u utakmicama protiv Budućnosti.

Izabrane vesti

„Zbog mira u kući, kako se to kod nas kaže, zatim rukovodećih ljudi ABA llige koji su krenuli da rade dobar posao kako bi liga bila onakva kakvu svi želimo i želje da ničim ne natrunim finalnu seriju plej-ofa, nisam hteo da reagujem posle naših utakmica protiv Budućnosti. Sada mogu, hladne glave, da otvorim dušu“, počeo je Pavićević u obraćanju putem klupskog sajta, a onda osuo rafal:

„Budite sigurni da više nikad neću dozvoliti da nam sudije određuju domete u ABA ligi i postavljaju granice dokle je dovoljno da se Mornar prostre. U prvom meču plej-ofa u Podgorici sudijska trojka Javor, Oberknežević i Jovčić nas je iskasapila“.

Naveo je i neke konkretne primere za svoje tvrdnje.

„U jednom momentu u trećoj četvrtini odnos ličnih grešaka bio je 10 prema 26! To je i logično jer je svima poznato da smo mi ekipa koja svoju igru bazira na tvrdoj odbrani. Nismo pravili napadačku nego odbrambenu ekipu, sa željom da pobeđujemo čvrstom odbranom, nikako napadom. U rovovskoj borbi je budućnost košarke, a ne u atraktivnim potezima i poenima. Naravno, ironičan sam“.

Pavićević tvrdi da su konkurenti u ABA ligi imali domaćinsko suđenje kada se igralo na njihovom parketu. Osim Mornara.

„Drugi meč u Baru razlikuje se od svih odigranih u ovogodišnjem plej-ofu. To je jedina utakmica u kojem je sudijska trojka, bolje reći dvojka, zaštitila gostujuću ekipu tako da domaća nije bila u mogućnosti da odigra kako zna i eventualno izbori majstoricu. Odlučili su da sude ravnopravno. Na štetu domaćina. Paradoksalna formulacija ali je tako bilo. Prvi i jedini put u ovom plej-ofu. I o ovoj utakmici odnos faulova dovoljno govori“.

Poručuje da će sudije biti svedene tamo gde im je i mesto.

„Da ne budem pogrešno shvaćen: Ničim ne umanjujem pobedu Budućnosti, ali da smo imali korektno suđenje i ta utakmica bi, kao i sve ostale ove sezone između dva naša kluba, bila do kraja neizvesna. To je sigurno. Sudije jedine u ABA ligi, pored njenog rukovodstva i zaposlenih u administraciji, dobijaju novac za svoj posao, a mi moramo, kako znamo, da nabavljamo novac kako bismo održali klub u ligi i na željenom nivou. Sudije će morati, napokon, da shvate da oni nisu glavni u ABA ligi. Svim srcem ću nastojati da ih svedem na mesto koje im pripada, važno mesto, u svakom slučaju, ali daleko od toga da je glavno“.

On smatra da njegov klub nema čega da se stidi i da je prema svima bio korektan.

„Nećemo odstupiti od našeg principa da se svi u Baru komotno osećaju, kao kod kuće. Od gostujućih igrača, stručnog štaba i rukovodstva, do sudija. Sve smo ih dočekivali gospodski i dobronamerno. I bez bilo kakvih ekscesa. Lako bismo mogli da stvorimo drugačiji ambijent koji bi mogao da utiče na svest sudija kako da sude u Baru, ali nam ne pada na pamet da to radimo. Želimo ABA ligu kojom ćemo se svi dičiti“.

Plasman Mornara u plej-of je ipak rezultat vredan poštovanja.

„Kad pogledamo koje se sve ekipe nisu plasirale u plej-of onda to dovoljno govori o uspehu Mornara. Moramo da budemo ponosni što smo u ovih pet godina otkako se takmičimo u ABA ligi praktično tri puta izborili plej-of. Žao mi što naše dobre i kvalitetne utakmice tokom sezone, zbog pandemije koronavirusa, nije mogla da gleda naša publika, koja bi uživala u „Topolici““.

Pavićević je potvrdio i da je najbolji igrač Džejkob Pulen napustio Bar zbog problema sa ponašanjem.

„Tačno je, sa Pulenom smo raskinuli ugovor iako je važio još jednu sezonu. Uz sve uvažavanje njegovih igračkih i drugih kvaliteta i onoga što je dao za Mornar, nećemo nikome dozvoliti da se ponaša mimo utvrđenih pravila. Ni na treninzima ni na utakmicama. Bez obzira o kome se radi, u Mornaru mora da se poštuje red. Očekujemo poštovanje igrača prema klubu makar onoliko koliko klub poštuje njih".

Predsednik traži da igrači poštuju klub koliko on poštuje njih.

"Uostalom, svoj odnos prema igračima klub je pokazao u finišu prošle sezone, prekinute zbog korone. Dva-tri meseca nisu igrali, a sve prinadležnosti su uredno primili. Nikoga nećemo držati preko volje da odrađuje posao za koji je plaćen. Takođe smo dali dozvolu Nidamu da posle kupa ide kući. Korektna, mirna i radna atmosfera u klubu nema alternativu. Pa i po cenu rezultata. A koliko je Mornar atraktivna destinacija za igrače iz evropskih i regionalnih timova, govori prava najezda menadžera i njihovih ponuda našem klubu za iduću sezonu“.

Pulena će zameniti jedan od najvećih talenata hrvatske košarke Lovro Gnjidić. Iako su iz Cibone neuverljivo pokušavali da obmanu tamošnju javnost da igrač nije dogovorio transfer u Mornar, Pavićević je sada ogolio istinu.

„Napravićemo konkurentnu ekipu i u narednoj sezoni. Dovešćemo jednog od najvećih talenata u regionu Lovra Gnjidića. Naš je zadatak da učinimo sve da se njegov talenat ovde izbrusi kako bi u dogledno vreme došao na nivo koji mu svi prognoziraju, NBA igrača. Sredinom jula zatvorićemo igrački spisak za narednu sezonu. Nećemo žuriti sa potpisivanjem ugovora. Biće veoma zanimljivih imena. Obavićemo razgovor i sa svim igračima koji su sada u našem sastavu. Posle tih razgovora znaće se okosnica ekipe“, zaključio je predsednik Mornara.


tagovi

Đorđije Pavićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara