Zalet pred Trento

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 08:00

Partizan gostuje u gradu košarke uz dosta problema sa povredama (17h)

Posle neuspešnog Kupa Radivoja Koraća, Partizanu slede važni izazovi. Pre svega meč sa Trentom u Evrokupu, a pre toga će crno-beli danas od 17 časova igrati na gostovanju Zadru, u meču koji će crno-belima više služiti za uigravanje pred put u Italiju.

Stanje u Partizanu daleko je od zadovoljavajućeg, pre svega zbog povreda. Kako je sam trener Sašo Filipovski rekao, situacija nije sjajna, pred Zadar je na treningu imao devetoricu igrača i koristio Rašona Tomasa na petici. Četvorke će pokrivati Dangubić i Zagorac. Pejdž je bio odsutan desetak dana zbog upale Ahilove tetive.

Izabrane vesti

Probleme sa povredama imali su i Novica Veličković (zglob), Vil Mozli (rupture mišića) i Erik Mika (lakat). Što kaže sam trener Partizana, prebrojaće se pred utakmicu sa Zadrom, a potom i pred Trento. Podsećamo da je ekipu napustio i Aleksej Nikolić koji je otišao u Gravelin.

Veličković i Mozli će u najavi propustiti oba duela, dok bi Markus Pejdž i Erik Mika mogli da zaigraju u italijanskom gradu.

U celoj toj kompoziciji Partizanu neće biti lako da igra, posebno što ide na dva vezana gostovanja i to autobusom.

"U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za 3 poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru jedan na jedan. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo jedan na jedan pik en rol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad", rekao je Filipovski.

Krilo crno-belih, Nemanja Dangubić, imao je i reprezentativne obaveze u proteklom periodu, a sada je spreman za Zadar.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede", poručio je Dangubić.

Poput Partizana, i Zadar je prethodne dve nedelje bio van takmičarskog ritma. Za razliku od crno-belih na teren se vraća posle odbranjenog nacionalnog kupa.

"Imali smo dve nedelje pauze. Teško je da prognoziramo u kom smo stanju, Karter i Džastis su odradili prvi trening u četvrtak dok je Onuaku zbog problema s tesiranjem na korona virus takođe kasnio i sleteo je tek u četvrtak uveče. Imaćemo jedan trening uoči Partizana s kompletnom ekipom. Bursać vuče problem s povredom, pitanje je da li može da nastupi. Nepoznanica je kako ćemo da izgledamo, ali sigurno ćemo dati sve od sebe kako bismo odigrali dobru utakmicu, sa željom da nastaviti pozitivnu seriju. Partizan je dobra ekiap koja ove sezone ima mnogo problema, a sada i povređenih igrača. Videćemo ćemo u kakvom će sastavu izaći na terebn. čeka nas zamilniva utakmica", rekao je Veljko Mršić, trener Zadra.

Partizan je trenutno na skoru od sedam pobeda i 10 poraza posle 17 utamica u ABA ligi, što je dovoljno trenutno za mesto broj sedam na tabeli, dok je Zadar na 5-9 na 14 utakmica koliko je odigrao i zauzima 13. mesto.

ABA liga - 19. kolo

Petak

Mornar - Krka 80:61

/Šehović 16 - Vrabac 11/

Subota

17.00: Zadar - Partizan

19.00: Cedevita Olimpija - FMP

Nedelja

12.00: Mega - Borac

19.00: Cibona - Split

21.00: Igokea - Budućnost



tagovi

Sašo FilipovskiJadranska liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara