Šabaz Nepijer (Foto: AFP)
Šabaz Nepijer (Foto: AFP)

Zenit najbolje ostavio za kraj: Bek sa šestogodišnjim NBA iskustvom kao šlag na tortu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 13:50

Klub iz Sankt Peterburga u pregovorima sa Šabazom Nepijerom

Napravio je Zenit ozbiljan rezultat u Evroligi minule sezone. Domogao se plej-ofa kao tim sa drugim najboljim defanzivnim rejtingom u elitnom takmičenju i dobro oznojio Barselonin supertim. Ove sezone želi da napravi iskorak. Već je angažovao pet pojačanja, na putu je i šesto, a sedmo bi moglo da bude prava bomba. Naime, kako prenosi španski Ensestando, klub iz Sankt Peterburga pregovara sa Šabazom Nepijerom.

Vratio se najpre Sergej Karasjov, potom je iz Crvene zvezde stigao Džordan Lojd. Posle dolaska trećeg najboljeg strelca Evrolige za minulu sezone, angažovan je i Dimitri Kulagin, a potom i sjajni Koner Frankmap iz Mursije. Juče je obelodanjeno da je ugovor potpisan i sa litvanskim reprezentativcem Mindaugasom Kuzminskasom, a prema informacijama Eurohupsa na pragu kluba je i bivši centar Himkija i madridskog Reala Džordan Miki.

Izabrane vesti

Enstestando tvrdi da su pregovori otvoreni i sa 29-godišnjim bekom koji iza sebe ima sedam godina u NBA ligi. Šabaz Nepijer je posle četiri godine na Univerzitetu Konektikat, sa kojim je osvojio dva nacionalna šampionata, kao 29. pik na draftu stigao u NBA. Izabrali su ga Šarlot Hornetsi, ali je odmah prosleđen u Majami, gde je proveo ruki sezonu.

Ipak, nije se snašao u dresu Hita, pa je igrao i u Razvojnoj ligi, ali je ostao na Floridi, samo se preselio u redove Orlanda. Sezonu kasnije otišao je Portland, u kojem se zadržao dve godine, potom je branio boje Bruklina i Minesota, da bi u februaru prošle godine potpisao za Vašington. Ipak, u sezoni za nama nije imao angažman, a izgleda da je spreman da se okuša u Evropi.

Iza sebe ima 345 utakmica u regularnom delu sezone najjače košarkaške lige na planeti, prosečno je beležio 7,5 poena i 2,5 asistencije po nastupu. Odigrao je devet plej-of utakmica, uz prosek od 6,9 poena i 1,9 asistenciju.

Utisak je da bi predstavljao veliko pojačanje za Zenit, koji bi njegovim angažovanjem istakao visoke ambicije.

Podsetimo da su saradnju sa klubom produžili i Aleks Pojtres, Bili Beron, Arturas Gudaitis i Mateuš Ponitka, dok je paraf na novi trogodišnji ugovor stavio i trener Ćavi Paskval.

Ukoliko bi Miki i Nepijer zaorkužili prelazni rok u Sankt Peterburgu, španski stručnjak bi imao sledeći sastav na raspolaganju.

PG: Koner Frankamp, Dmitri Hvostov, Denis Zaharov, Šabaz Nepijer (?)

SG: Džordan Lojd, Bili Beron, Dmitri Kulagin

SF: Mateuš Ponitka, Sergej Karasjov, Igor Volhin

PF: Andrej Zubkov

C: Arturas Gudaitis, Aleks Pojtres, Džordan Miki (?)



tagovi

EvroligaNBA ligaŠabaz NepijerKK Zenit

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara