Zicer za TOP 16

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 08:00

Partizan čeka Bahčešehir i eventualnim trijumfom obezbedio bi i matematički prolazak dalje u okviru Evrokupa

Zicer za TOP 16 fazu Evrokupa!

Partizan čeka Bahčešehir u okviru Evrokupa (20.30h) i već danas bi mogao eventualnom pobedom da obezbedi plasman u narednu rundu. Naime, Partizan treba da dobije Bahčešehir bilo kojim rezultatom, a u celoj akciji pomogao mu je Huventud koji je sinoć savladao Veneciju u gostima. Sa takvim razvojem situacije crno-beli bi prošli direktno u TOP 16 i matematički.

Izabrane vesti

Podsećamo da je Bahčešehir već ispao iz Evrokupa pa i neće imati neki poseban motiv na utakmici u Beogradu.

Sada je Venecija na skoru 2-6 posle osam odigranih mečeva. Partizan ako večeras dobije, biće na 5-3 posle osam utakmica. Dakle, imaće tri pobede više od Venecije na dva kola do kraja. I to bi bilo nedostižno po italijanski tim. Još jedna pobeda u naredna tri meča i Partizan ide dalje. Crno-beli teoretski mogu dalje i sa tri poraza do kraja, ali bi se onda gledala koš razlika protiv Venecije. Bolje je crno-belima da već večeras završe sve oko prolaska u TOP 16.

Burž je ranije obezbedio TOP 16 fazu, a Huventud je pobedom nad Venecijom poslao i sebe i Uniks u TOP 16 fazu.

Turski tim je na jako lošem skoru od 1-7, ali je znao da ima dobre momente kao protiv Huventuda na strani, pa se čak ni on ne sme shvatiti neozbiljno jer je Bahčešehir namučio i Uniks i Burž u poslednjim susretima. O tome je pričao trener crno-belih Sašo Filipovski u najavi utakmice.

"Ne potcenjujemo protivnika i ne smemo da živimo u prošlosti. Moramo se koncentrisati na neugodnu ekipu Bahčešehira koja dolazi rasterećena i koja je opasna. Utakmice se igraju jedna za drugom i nemamo mnogo vremena da radimo na taktici, važno je pripremiti taktiku koja odgovara različitim opcijama odbrane. Sa druge strane, sama odbrana je jako važna", istakao je Filipovski i dodao da ima povredica, ali nije precizirao na koga može, a na koga ne može da računa.

Partizanu nimalo ne cvetaju ruže u ABA ligi gde ima skor 4-5, pa je tim Saše Filipovskog u situaciji da mora da baci sve karte na Evrokup, barem u ovom momentu. Dakle, da odigra ovo takmičenje iz sve snage.

U meču protiv Mornara Partizan je računao na povratnika Ognjena Jaramaza, a tada nisu igrali Erik Mika niti Aleksej Nikolić, koji će najverovatnije preskočiti i ovaj duel.

Partizan protiv Bahčešehira ne sme da dovodi u pitanju pobedu kod kuće. To je, na kraju krajeva, najlošiji tim grupe i ekipa koju je Partizan ove sezone već pobedio. Zaista deluje da Partizan ima sve na svojoj strani kako bi obezbedio prolazak u narednu rundu. Jedna pobeda u naredna tri meča osigurava mu TOP 16 fazu.

Crno-beli su dobili poslednja dva meča u Evrokupu, oba kod kuće. Partizan zaista nije blistao na meču protiv Bahčešehira u gostima, ali je uspeo tada da dobije posle dobrih partija Milera Mekintajera i Erika Mike. Kod Bahčešehira svakako treba najviše obratiti pažnju na Erika Grina, najboljeg strelca Evrokupa. Vrlo je nezgodan i Džamal Džouns.

U dosadašnjem delu Evrokupa, Partizan u proseku daje 81,7 poen u proseku, naspram 78,9 Bahčešehira. Partizan bolje skače, ima više asistencija i bolji šut za dva i tri poena. Sve je na strani beogradskog sastava. Očekivanja pred ovaj susret izneo je i plejmejker Nemanja Gordić.

"Loše smo krenuli u Evrokupu, ali sad smo u dobroj situaciji. Poklopilo se i par drugih rezultata, Venecija je izgubila oba meča protiv Burža i nama to ide u prilog. Pobedom u narednom meču protiv Bahčešehira bili bismo blizu prolaska u narednu fazu", naglasio je Gordić pre nego što je Venecija izgubila i od Huventuda.

Sudije na ovoj utakmici biće Damir Javor, Karmelo Paterniko i Mikola Ambrosov.

EVROKUP - 9. KOLO

Utorak

Cedevita Olimpija - Trento 87:65

/Blažič 15 - Viijams 20/

Nanter - Promiteas 91:70

/Bernameskel 21 - Miler 16/

Ulm - Budućnost 73:77

/Osetkovski 17 - Edžim 20/

Venecija – Huventud 75:89

/Fotu 20 – Tomić 15/

Sreda

17.00: (1,30) Uniks (16,00) Burž (3,90)

19.00: (1,60) Monako (14,50) Virtus Bolonja (2,55)

20.00: (1,55) Antverpen (14,50) Lietkabelis (2,70)

20.00: (1,60) Andora (14,50) Lokomotiva (2,55)

20.30: (1,30) Partizan (16,00) Bahčešehir (3,90)

21.00: (1,35) Gran Kanarija (16,00) Bursa (3,50)



tagovi

EvrokupKK PartizanKodi Miler MekintajerSašo FilipovskiBahčešehir

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara