Ivica Zubac (©AFP)
Ivica Zubac (©AFP)

Zubac ostaje u Los Anđelesu za 33.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 23:27

Hrvatski centar je imao opciju da potpiše na još jednu sezonu za 7.500.000 dolara, ali je dobio povišicu i dugoročniju saradnju

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, Los Anđeles Klipers i Ivica Zubac su postigli dogovor o nastavku saradnje. Hrvatski košarkaš će parafirati trogodišnju saradnju tešku 33.000.000 dolara.

Klipersi su odbili mogućnost da ga zadrže još jednu sezonu za 7.500.000 dolara, te su tako otvorili mogućnost za potpisivanje nove saradnje sa bivšim igračem Mege Mozzart i LA Lejkersa.

Izabrane vesti

Zubac je iz Mege stigao u NBA 2016. godine, kada su ga Jezeraši odabrali kao 32. pika na Draftu. Kalio se i u Razvojnoj ligi, ali sveukupno ostavio solidan utisak u jednom od najuspešnijih timova u istoriji najjače lige sveta.

Ipak, u februaru 2019. godine je zajedno sa Majklom Bizlijem završio u Klipersima u zamenu za Majka Muskalu i - zablistao. Bio je jedan od boljih igrača ekipe u završnici sezone 2018/19, pa je po prvi put u karijeri stigao i do plej-ofa.

Narednih godiuna je izrastao u važnog člana rotacije, često bio i starter. Sezona za nama bila mu je najbolja u karijeri. Beležio je 10,3 poena i 8,5 skokova po meču, što je bio dovoljan znak upravi kluba da mu ponudi višegodišnju saradnju.

Kako stoje stvari Zubac će naredne sezone imati priliku da sarađuje i sa Džonom Volom. Očekuje se da iskusni plejmejker posle dogovorenog raskida saradnje sa Hjuston Roketsima potpiše kao slobodan igrač za LA Kliperse.



tagovi

Ivica ZubacLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara