Aleksandar Đorđević (©Star Sport)
Aleksandar Đorđević (©Star Sport)

Žurnal: Đorđević prvi kandidat da zameni Kokoškova u Fenerbahčeu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 23:49

Ipak, sve zavisi od toga da li će selektor Srbije u Dalas

Nedugo po završetku Mundobasketa u Kini i odlaska Aleksandra Đorđevića sa mesta selektora Srbije KSS je u javnost izašao sa rešenjem u liku Igora Kokoškova. Nepune dve godine kasnije, sada bi Đorđević mogao da nasledi Kokoškova, ali na klupi Fenerbahčea, tvrdi Sportski žurnal u broju za ponedeljak.

Kako beogradski sportski list saznaje, doskorašnji trener Virtusa iz Bolonje iskočio je u prvi plan za trenera Fenera. Od izvora dobro upućenih sa dešavanjima u klubu s Bosfora stigle su informacije da je Đorđević "najprirodnije rešenje" u slučaju da Kokoškov izabere selidbu u NBA ligu i Dalas Maverikse. U Fenerbahčeu se nadaju da bi legendarni košarkaš mogao da vrati klub na visine do kojih ih je doveo njegov nekadašnji saigrač i trener Željko Obradović.

Izabrane vesti

Sreda, 03.00: (1,50) Milvoki (13,0) Finiks (2,95)

Ipak, Sportski žurnal navodi iz izvora bliskih Kokoškovu da ga "medijski natpisi ne dotiču" i da "od povratka u SAD neće biti ništa". Doduše, ukazuje se i na pisanja dobro upućenih američkih novinara da je transfer Kokoškova u Dalas blizu pošto Džejson Kid želi da sarađuju zajedno.

Selektor Srbije se trenutno nalazi na odmoru, posle toga je planirao odlazak u Finiks gde sa porodicom živi duže vreme, ali da je posle toga planiran povratak u Istanbul kako bi radio na daljem sređivanju tima i pripremi Fenera za novu sezonu.

Podsetimo, nedugo posle neuspeha Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre pravo iz SAD stigla je vest da je Kokoškov velika želja Kida, koga vidi kao idealnog saradnika u Mavsima zbog Luke Dončića. Nedugo zatim Mark Stajn objavio je da je Kokoškov "sve bliži" prelasku u franšizu iz Teksasa što je još jednom pokrenulo temu njegovog ostanka na funkciji selektora Srbije. Već nekoliko dana spekuliše se da bi u slučaju povratka Kokoškova u NBA ligu selektor Srbije mogao da postane Svetislav Pešić koji je čak u kratkom razgovoru za Sportklub istakao da je "spreman da pomogne".

Đorđević se od rastanka Virtusa povezivao sa klupom reprezentacije Italije, potom i Uniksa iz Kazanja, ali od ta dva posla ipak nije bilo ništa.

Čekamo rasplet...


tagovi

Aleksandar ĐorđevićIgor KokoškovDalas MaveriksKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara