Zvanično: Dragan Milosavljević kod Alimpijevića u Bursi

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 16:41

Reprezentativac Srbije karijeru nastavlja u Turskoj

Kao što je Mozzart Sport i najavio, Dragan Milosavljević karijeru nastavlja u ekipi Bursaspora. Sada je stigla i zvanična potvrda od strane turskog kluba, koji sa klupe predvodi bivši trener FMP Železnika i Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

Dragan Milosavljević je pomalo iznenađujuće potpisao za Megu, ali smo dao kraja sezone u Superligi. Posle poraza od Crvene zvezde u finalu, priključio se reprezentacije Srbije, za koju je nastupao na Akropolis kupu i na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta trener Bursaspora Dušan Alimpijević ga je kontaktirao i predložio mu da se preseli u Tursku, što je bivši kapiten Partizana na kraju i prihvatio.

Milosavljević je karijeru počeo u kruševačkom Napretku, a potom je jednu sezonu proveo i u dresu kragujevačkog Radničkog. Usledio je transfer u Partizan, gde se u potpunosti afirmisao i 2015. godine obezbedio ugovor u berlinskoj Albi. Dve godine kasnije napravio je novi iskorak i potpisao za Unikahu, gde se u prve dve godine istakao kao jedan od najvažnijih igrača ekipe. Dobio je produžetak saradnje, ali se tokom priprema za Svetsko prvenstvo ozbiljno povredio (pokidao prednje ukrštele ligamente levog kolena). U novembru prošle godine se vratio treninzima, ali se u februaru rastao sa timom iz Malage.

U Megi je uhvatio zalet i pokazao da je spreman da ponovo igra na visokom nivou, imao je ulogu i u reprezentaciji tokom Akropolis kupa i kvalifikacija za Tokio, a sada je obezbedio i novi angažman, pa će po prvi put u karijeri zaigrati u Turskoj.

Društvo će mu u redovima Burse praviti još jedan srpski košarkaš, bivši saigrač iz reprezentacije Stefan Birčević, koji je od februara član ekipe Dušana Alimpijevića.

Milosavljević je u dresu sa državnim grbom osvojio i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj (2017).



tagovi

Dragan MilosavljevićBursasporDušan AlimpijevićKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara