Volters, Davidovac i Holins (©Star Sport)
Volters, Davidovac i Holins (©Star Sport)

Zvezda bez Ivanovića u Baru traži novu energiju, Mornar u problemu zbog korone

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.10.21. | 08:02

Lazić i Cirbes otputovali sa ekipom, neizvesno ko će od igrača tima iz Bara na parket

Vreme razmišljanja o svemu što se dešavalo u petak protiv Albe je prošlo. Crvena zvezda se okrenula gostovanju u Baru (TV Arenasport, 17.00) gde će protiv ranjenog Mornara pokušati da nađe novu energiju pred još jednu sedmicu duplog evroligaškog programa i putovanja u Monako (utorak) i Milano (četvrtak).

17.00: (4,40) Mornar (17,0) Crvena zvezda (1,25)

Izabrane vesti

Zvezda je u crnogorsku luku stigla sa praktično identičnim sastavom koji se suprotstavio Albi. Bez Nikole Ivanovića, koji je ostao u izolaciji, ali sa kapitenom Brankom Lazićem i Majkom Cirbesom. Nemački centar će verovatno preskočiti ulazak na teren i u Topolici, dok će kapiten Lazić verovatno da dobije koji minut za uigravanje i ulazak u takmičarsku formu. Njegovo prisustvo u igri moglo bi da ima određeni uticaj na održavanje visokog nivoa Zvezdine odbrane, što je ispadanjem Ivanovića iz rotacije otežano.

"Mornar traži pobedu. Dolazak i angažovanje Vila Mozlija je još jedan podatak da žele da igraju značajniju ulogu u ligi u kojoj su je već imali godinama unazad i poprave utisak sa početka sezone. Samopouzdanje im podiže i pobeda u FIBA Evropi koju su izborili tokom nedelje. Ova utakmica traži maksimalan oprez jer je u Baru uvek bilo teško igrati. Imamo kadrovskih problema, ne samo gledajući odsustvo pojedinih igrača, već i zbog toga što pojedini igrači koji su u sastavu i dalje nisu najspremniji. Moraćemo da odigramo jako borbeno i generalno jako dobro kako bi došli do pobede u Baru", poručio je Dejan Radonjić pred put u Bar.

Mornar je poslednjih dana u velikom problemu sa virusom korona koji se pojavio u stručnom štabu, a navodno i igračima. Zbog toga je i dalje upitno ko će uopšte moći da se suprotstavi Crvenoj zvezdi, mada je iz redova crnogorskog kluba otkriveno da će debitantski nastup upisati doskorašnji centar Partizana - Vil Mozli.

"Očekuje nas jako zahtevna utakmica. Zvezda je ekipa koja igra sjajno na oba fronta. Pre svega treba da odgovorimo na njihovu fizičku igru i na tom planu smo se posebno spremali. Uprkos evidentnim kadrovskim problemima koje imamo, pokušaćemo da se pripremimo na najbolji mogući način. Imamo dovoljno vremena za to, za razliku od Zvezde. Tokom utakmice tražićemo šansu da pobedimo", kaže Vaso Mićović, drugi pomoćni trener Mornara.

Iskusni bek Nemanja Gordić ukazuje da Zvezdin defanzivni kvalitet u Evroligi potvrđuje koliko težak posao čeka Mornar.

"Zvezda je u ovom trenutku favorit broj jedan u ABA ligi. Igra dosta dobro i u Evroligi i u regionalnoj ligi, izuzev u Laktašima gde je podbacila. Izgleda jako dobro. Zna se da je Zvezdin prepoznatljiv stil izuzetno jaka i čvrsta odbrana. Imaju jednu od najboljih odbrana u Evroligi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i koliko nas težak zadatak očekuje u nedelju", tvrdi Gordić i dodaje:

"Na nama je da se spremimo što je bolje moguće i da možda probamo da iskoristimo to što su u petak igrali s Albom u Evroligi. Bitno je da pružimo maksimum, a videćemo za kakav će rezultat protiv favorita to biti dovoljno".

Mornar je u sredu na svom parketu nadigrao holandski Lajden uz 20 poena i šest asistencija Strahinje Mićovića, dok su po 13 poena imali Vladimir Mihailović i Trej Luis, a Kori Dejvis poen manje, uz šest asistencija i pet skokova. Barani su susret završili sa 14 pogođenih trojki iz 31 pokušaja, te 13 ofanzivnih skokova od ukupno 38 i još 24 asistencije. Ali i 15 izgubljenih poseda. No, Crvena zvezda je ipak daleko kvalitetniji takmac od holandskog predstavnika u FIBA Evrokupu, koji pritom godinama ima dominantan skor protiv Mornara. Od ukupno 13 okršaja, crveno-beli slavili su u 11 navrata, a ekipa Mihaila Pavićevića jedine trijumfe protiv aktuelnog šampiona Jadranske lige ostvarila je upravo na svom terenu.

Mornar je ABA sezonu otvorio sa četiri poraza i neprijatno je iznenadio košarkašku javnost u regionu. Veliki rezovi u sastavu i promene igračkog kadra uzele su danak, uz manje vremena za uigravanje. Crvena zvezda ipak je u Bar došla svesna koliko sadašnja pozicija crnogorskog tima može da zavara, jer realni kvalitet sigurno nije u rangu poslednjeplasiranog tima regionalnog takmičenja.

Zato je Zvezdi za trijumf potrebna igra iz gornjeg spektra mogućnosti.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak

Igokea - Split 85:67

/Ilić 15 - Bajo 11/

Zadar - Borac 70:56

/Karter 18 - Hejl 23/

Subota

Partizan - Krka 92:45

/Madar 23 - Macura 9/

Nedelja

12.00: (1,60) Mega (14,5) FMP (2,55)

17.00: (4,40) Mornar (17,0) Crvena zvezda (1,25)

19.00: Olimpija Cedevita - Budućnost

Ponedeljak

18.00: Studentski centar - Cibona

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaMornar BarKK MornarDejan RadonjićVil Mozli

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara