Aleksa Radanov ponovo solidan i mladi Đorđe M. Ćurčić u drugom planu (©KK Crvena zvezda)
Aleksa Radanov ponovo solidan i mladi Đorđe M. Ćurčić u drugom planu (©KK Crvena zvezda)

Zvezda do finala s prosečnom razlikom od 24 poena, svi gledaju u klince od 16 i 17 godina

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.06.21. | 21:26

Ekipa Dejana Radonjića u četiri utakmice plej-ofa srpskog prvenstva igra nije imala gotovo nikakvih problema

Finale Superlige Srbije igraće ove godine Crvena zvezda i Mega! Prvi put u istoriji takmičenja ovi rivali odmeriće snage u finalnoj seriji koja počinje u sredu pošto je Crvena zvezda u dva meča završila posao protiv Borca. U Čačku je rezultat glasio 80:57 (19:8, 27:23, 15:13, 19:13).

Baš kao protiv Zlatibora u Čajetini, na trenutak je izgledalo kao da Borac može da učini susret kraj Morave interesantnijim, ali Crvena zvezda je diktirala tempo koji je za tim Marka Marinovića jednostavno bio nedostižan. Uostalom, Zvezda je u četiri plej-of utakmice srpskog prvenstva beležila pobede od bezmalo 24 poena i to praktično bez Korija Voldena i Džordana Lojda. Volden ni večeras nije bio u protokolu zbog povrede leđa, Lojd je sedeo na klupi, ali nije morao da ulazi u igru jer su njegovi saigrači bez problema završili prolaz u finale. Mogao je Dejan Radonjić da odmori svog najboljeg strelca i spremi ga za finale u koje Mega ulazi sa ambicijama da napravi iznenađenje i okiti se šampionskom titulom. Jasno je naravno da je Zvezda apsolutni favorit, ali Mega ima s čim da napadne trofej.

Izabrane vesti

-----------------------

BORAC – CRVENA ZVEZDA 57:80

/8:19, 23:27, 13:15, 13:19/

Hala kraj Morave, Čačak.

Sudije: Uroš Nikolić, Siniša Prpa, Ivan Stefanović.

BORAC ČAČAK: Lopez 2, Kočović 4, Nerandžić 2, Todorović 7 (6sk), Čarapić -, V. Ćurčić 10, M. Ćurčić 6 (4sk), Gavrilović 10, Janković -, Lakić 8, Novaković 8, Andrić -.

CRVENA ZVEZDA: Hol 7 (5as), Davidovac 12 (6sk), Lazić 8 (4sk), Dobrić 16 (9sk, 5as), Noko 8, Lojd -, Uskoković 3, Rit 4, Radanov 7 (4sk, 4as), Simonović -, Jagodić Kuridža 7, Kuzmić 8 (7sk)

-----------------------

Zvezdinu pobedu večeras su izneli Ognjen Dobrić sa 16 (9sk, 5as) i Dejan Davidovac sa 12 poena (6sk), dok su Ognjen Kuzmić i Aleksa Radanov skupili osam poena i sedam skokova, odnosno sedam poena i po četiri uhvaćene lopte i asistencije, ali je svima je za oko zapala igra talentovanih klinaca Borca – Đorđa V. Ćurčića i Đorđa M. Ćurčića. Momci od 17 i 16 godina ponovo su igrali bez straha utakmicu protiv beogradskog velikana, što je apsolutno za svaku pohvalu i najavljuje da bi u gradu košarke mogla da se rode nova dva igrača za budućnost.

Iako je Đorđe V. Ćurčić bio efikasniji od dvojice sa 10 poena (4/11 iz igre, 2/5 za tri), mlađi s istim imenom i prezimenom je trojkom na šest minuta do kraja umalo najavio neizvesniju završnicu jer je Borac prvi put još od završnice prvog poluvremena prišao na jednocifrenu razliku (63:54). Ali to je bio poslednji trzaj domaćina. Podsetimo, Đorđe M. Ćurčić je najavio slom FMP u onom odlučujućem meču sa dve trojke, dok je njegov godinu dana stariji saigrač nedavno postao najkorisniji igrač finalnog turnira kadetske lige Srbije. Večeras je Đorđe M. Ćurčić imao šest poena i četiri skoka za 21 minut na parketu. Stariji je igrao 29 minuta.

Posle trojke nekada velikog talenta Crvene zvezde Arijana Lakića za 65:56 na četiri i po minuta do kraja utakmica je prošla u znaku gostiju. Zvezda je serijom 13:0 prelomila susret uz dve ključne Dobrićeve trojke, dok je Borac do isteka vremena ostao bez poena bez igre. Samo jedan penal pogodio je Lakić i to je bilo sve. No, nije ni bilo realno da Čačani s ovako mladim i neiskusnim sastavom uradi nešto više. Za razliku od duela u Beogradu, večeras je nešto duže trajao period gde je rezultat bar teoretski bio neizvesniji. Svakako, Zvezda je ponovo u trećoj brzini otišla korak dalje, sada u finale gde je čeka Mega.

Prvi meč finala trebalo bi da se igra u sredu, drugi u petak, a eventualna majstorica u nedelju.


tagovi

KK Crvena zvezdaKošarkaška SuperligaAleksa RadanovOgnjen DobrićOgnjen Kuzmić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara