Nikola Kalinić (©Star Sport)
Nikola Kalinić (©Star Sport)

Zvezda i Kalinić – da li je vreme za novu saradnju?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.05.20. | 16:21

Navodno, interesovanje postoji

Izjavom da će ovog leta da “kupuje domaće“, Nebojša Čović je najavio letnji prelazni rok u kojem će se Crvena zvezda maksimalno fokusirati na jačanje snaga srpskim košarkašima.

Neke ideje su već poznate, a navodno postoji želja i dalje aktuelnog šampiona Jadranske lige da otvori novo poglavlje u saradnji sa – Nikolom Kalinićem. Iako na prvu loptu, baš kao i spekulacija o povratku Nemanje Nedovića, deluje malo verovatno zbog visokih primanja u Fenerbahčeu, ali prema saznanjima španskog novinara Tomija Eduarda, Crvena zvezda će okušati sreću. Da bi crveno-beli uopšte započeli pregovore sa srpskim reprezentativcem, on mora da postane slobodan igrač. A, za to je uslov da Kalinić ne produži ugovor sa Fenerom koji se završava na leto.

Izabrane vesti

Iz Istanbula stižu informacije da je Fenerbahče isplanirao drastično smanjenje budžeta za narednu sezonu zbog posledica pandemije virusa korona i velikog minusa u kompletnom sportskom društvu nekadašnjeg šampiona Evrope.

Ako se otvori prostor za pregovore, Crvena zvezda će izvesno pokušati da nagovori člana generacije 2014/15 koja je osvojila triplu krunu da se vrati. Podsetimo, Zvezda je na ime njegove prodaje Fenerbahčeu 2015. godine zaradila obeštećenje od milion evra!

Kalinić: Dve stvari sam oduvek želeo – Zvezdu i reprezentaciju

Kalinić je za pet godina u Istanbulu osvojio tri šampionske titule, jednu Evroligu, tri Kupa i jedan Superkup Turske. Te 2017, kada je Fenerbahče postao šampion Evrope, Kalinić je lako mogao da bude i MVP završnog turnira, da nije bilo sjajnog Ekpea Juda.

Podsetimo, Crvena zvezda na radaru ima Marka Simonovića i Nemanju Dangubića, kao i slovenačkog reprezentativca Jaku Blažiča



tagovi

Nikola Kalinić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara