Nikola Jokić i Džimi Batler (AFP)
Nikola Jokić i Džimi Batler (AFP)

Zvezda Majamija se divi Ronaldinju, nije neprijatelj s "pakleno dobrim" Jokićem, želi da NBA pusti malo tuču

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 13:52

"Voleo bih da popijem pivo sa Brazilicem. Zabavno je kad god gledam poteze sa vrhunca njegove karijere. Kladim se da ima strašne priče"

Džimi Batler će uskoro šesti put zaigrati u glavnoj priredbi ol-star vikenda, što jasno ukazuje kolika je NBA zvezda. Krilni igrač Majamija bio je jedan od 12 Amerikanaca koji u Rio de Žaneiru odbranili olimpijsko zlato. Čuva tims a Floride na prvom mestu Istoka. Nedostaje mu još sam šampionski prsten. Ali, ima još jednu veliku želju koja će mnoge iznenaditi. Na pitanje s kojim bi velikim sportistom (živim ili pokojnim) voleo da je imao šansu da popije pivo, dao je čak i za Evropljane neočekivan odgovor.

Izabrane vesti

"Sa Ronaldinjom. Kao prvo, mislim da je fudbal neverovatno težak. Da budem zaista iskren, moj omiljeni sportista (sportstkinja) je Aleks Morgan (jedna od najboljih fudbalerki u 21. veku), samo zato što volim fudbal. Svi sportovi su teški. Mogu da šetam i žvaćem žvaku, ali neverovatno mi je teško da trčim punom brzinom i šutiram loptu. Voleo bih da to mogu da uradim. On (Ronaldinjo) je iz Brazila. Baš je zabavno kad god gledam poteze sa vrhunca njegove klarijere. Popiti pivo s njim... Uh, kladim se da ima strašne priče", rekao je Batler.

Nije se ustručavao ni kada je govorio o legendarnom Petu Rajliju, nekada treneru Lejkersa, Njujorka i Majamija, a sada predsedniku tima sa Floride. Javna tajna je da je kako bi motivisao igrače u Niksima, stanovnik Kuće slavnih znao da im gurne glavu u kofu ledeno hladne vode.

"Ne mogu reći da to radio nama, ali ima načina da pokaže važnost meča. Trenirao je velikane, bio je oko velikana. Da, bili su sjajni, jedni od najboljih svih vremena. Znaju zaššto su to radili. On vam to ne gura u lice, već vam samo daje do znanja da ako želite da budete veliki, ako želite da osvojite šampionat, onda tako morate i da uradite. Uvek prihvatamo njegove sugestije jer je uvek u pravu. Ne priča često, ali kada kaže svi ćute."

Rivalstvo Niksa i Hita po Rajlijevom odlasku iz Njujorka bilo je neverovatno. Često je na međusobnim mečevima dolazilo do čarki, što je nerviralo čelnike NBA, ali sada se čini da to nedostaje gledaocima, kao što im nedostaju velika rivalstva.

"Mislim da i danas postoje rivalstva, samo što se igra značajno promenila. Više nam ne dozvoljavaju tuče. Niko ti to neće da dozvoli. Iskreno, voleo bih da nas malo puste da to uradimo. Ali ne možete, jer odmah nam dosude nameran faul, tehničku, isključenje. Voleo bih da se malo vrati to vreme."

Nedavno se slučajno rodilo rivalstvo braće Jokić i Majamija, čak neki to nazivaju i neprijateljstvom.

"Mislim da to nije neprijateljstvo, mada zvuči dobro. Ali da ne ulazim u to. Nikola je pakleno dobar igrač", stavio je Batler tačku na incident između srpskog reprezentativca i Morisa koji se desio na meču Nagetsa i Niksa posle koga su regovala čak i braća oba igrača.



tagovi

Džimi BatlerNikola JokićRonaldinjoMajami HitPet RajliDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara