Zvezda može da poleti do plej-ofa: Sledi lakši raspored i šansa da se sedne na zelenu granu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 22:24

Crveno-belima slede gostovanja Asvelu i Milanu, posle toga duel sa Baskonijom. Tu je i odlazak u Berlin

Delovalo je već tokom kasne jeseni, čak i na početku zime, da je evroligaška sezona za košarkaše Crvene zvezde izgubljena. Mnogo lutanja, loše raspoređenih karata, problemi sa Nejpirom, porazi u neizvesnim završnicima.

Međutim, prva pobeda na pravom gostovanju (ne računamo Makabi u Beogradu) zapalila je iskru među navijačima Crvene zvezde, koja je izazvala požar optimizma. Posebno posle večerašnje partije u večitom derbiju i gotovo rutinske pobede nad Partizanom. Sjajno je predvodio tim Janis Sferopulos, bila je to taktička perfekcija grčkog stručnjaka, vredna osme pobede u Evroligi.

Izabrane vesti

Daleko je još zona plej-ofa, ili plej-ona od čete sa Malog Kalemegdana, ali... Deluje da bi u slučaju da zadrže standard ovakvih igara, crveno-beli mogli da postanu konkurentni u borbi za doigravanje. Posebno, što će raspored i te kako biti na strani ekipa Janisa Sferpulosa.

Mnogo toga bi lepog Crvena zvezda mogla da uradi tokom januara. Naredne srede crveno-beli gostuju Asvelu u Lionu, što je utakmica u kojoj i te kako ima pravo da traži brejk. Posebno što je Asvel praktično izgubio sve šanse za iole ozbiljan plasman.

Samo dva dana kasnije Crvena zvezda će na još jedno gostovanje. Olimpija iz Milana igra vrlo promenljivo ove sezone, ima ozbiljan kvalitet, ali daleko od toga da će biti apsolutni favorit protiv srpskog predstavnika.

Naredni meč u beogradskoj Areni crveno-beli će igrati 18. januara. Protivnik će biti Baskonija Duška Ivanovića. Još jedan meč u kojem će crveno-beli tražiti bodove je i gostovanje Albi u Berlinu. Taj duel na programu je 25. januara.

U slučaju tri trijumfa tokom januara predikcija je da bi crveno-beli bili nadomak plej-of ili plej-in zone.Crveno-beli će program nastaviti 30. januara protiv Valensije, i u slučaju da zadrže pristojnu formu biće favoriti u Areni. Tri dana kasnije u Beograd stiže Barselona.

Pre pauze crveno-bele čeka i duel sa Žalgirisom u Areni, a tek 1. marta se putuje u Minhen na gostovanje Bajernu. Jako dobro igra ekipa Pabla Lasa, ali će crveno-beli igrati u domaćem ambijentu. Tokom marta crveno-beli će igrati još protiv Monaka, Makabi Tel Aviva, Panatinaikosa, Virtusa i Real Madrida.

Crveno-beli evroligaški put završavaju utakmicama protiv Olimpijakosa (4. april) i Anadolu Efesa (11. april).

ZVEZDIN RASPORED DO KRAJA EVROLIGE

9.januar: Asvel – Crvena zvezda

11. januar: Olimpija – Crvena zvezda

18. januar: Crvena zvezda – Baskonija

25. januar: Alba – Crvena zvezda

30. januar: Crvena zveda – Valensija

2. februar: Crvena zvezda – Barselona

9.februar: Crvena zveda – Žalgiris

1. mart: Bajern – Crvena zvezda

7. mart: Monako – Crvena zvezda

14. mart: Crvena zvezda – Makabi

20. mart: Crvena zvezda – Panatinaikos

22. mart: Crvena zvezda – Virtus

29. mart: Real Madrid – Crvena zvezda

4. april: Crvena zvezda – Olimpijakos

11. april: Anadolu Efes – Crvena zvezda



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara