Luka Mitrović, Branko Lazić i Nikola Ivanović (©MN Press)
Luka Mitrović, Branko Lazić i Nikola Ivanović (©MN Press)

Zvezda pred šesti pripremni meč - samo da svi ostanu zdravi

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 10:00

Medicinski deo stručnog štaba fokusiran na oporavku povređenih igrača, pripreme idu dalje

Nit kraćih priprema - nit više povreda. Nesvakidašnja pozicija šest dana uoči početka nove košarkaške sezone naterala je sve u Crvenoj zvezdi da potpuno izmene plan završnice priprema, zbog čega je preventivno otkazan put u Grčku.

Rezultat te odluke je rešenje da umesto duela protiv Promiteasa i Aeka Crvena zvezda odigra još dve utakmice u Beogradu, a prva je zakazana za 13 časova protiv Mege. Utakmica će biti zatvorenog karaktera, kao i one protiv Oradee, FMP i Mege u prvom delu priprema.

Izabrane vesti

Osvajač triple krune predstojeći susret s ekipom Vladimira Jovanovića dočekuje opterećen povredama, što je stručnom štabu oduzelo mogućnost da sa dužom rotacijom uigrava razne taktičke varijante. Ni u satima pred odigravanje šestog kontrolnog meča nije poznato s kakvim će timom Crvena zvezda istrčati na parket dvorane u naselju Braće Jerković. Ognjen Dobrić i dalje nije u trenažnom procesu i ne zna se kada bi mogao da se priključi saigračima, Marko Simonović je takođe duže vreme van stroja, od Minhena su na neko vreme otpisani Dejan Davidovac i Stefan Lazarević, kao i Eron Vajt koga publika neće videti bar još tri meseca. Manje probleme sa povredama imaju još kapiten Branko Lazić i Nejt Volters.

"Od samog starta priprema smo imali određene probleme što se tiče povreda. Nadali smo se da će to brzo da prođe i očekivali da ćemo imati mogućnost da pripremni period odradimo kako smo želeli. To je donekle funkcionisalo do turnira u Minhenu, posle čega se problematika dodatno povećala", rekao je Radonjić u prvom obraćanju novinarima i dodao:

"Od tada smo bili razmišljanja da bi odlazak u Grčku mogao da nam predstavlja samo još veći problem, što bi nas dodatno opteretilo. Trudimo se da funkcionišemo maksimalno koliko možemo u predstojećim okolnostima, radimo i čekamo povratak igrača, pokušaćemo da uradimo nešto do početka ABA lige i Evrolige, kako bismo bili spremni za prve izazove".

Od raspoloživih snaga Crvena zvezda trenutno ima Lazića i Voltersa, plus Nikolu Kalinića, Luku Mitrovića, Nikolu Ivanovića, Ostina Holinsa, Ognjena Kuzmića, Majka Cirbesa, Nemanju Popovića, Marka Gusića i Aleksu Uskokovića.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Mega je pred Crvenu zvezdu ubedljivo slavila protiv Podgorice (93:43) u osmom pripremnom meču, gde su mladi puleni trenera Jovanovića od prvog minuta diktirali tempo i već posle deset minuta jasno stavili rivalu do znanja šta ga čeka. Posle prve četvrtine 18, do poluvremena 33 poena razlike, uz samo 15 dozvoljenih poena. Do kraja je učesnik ABA 2 lige deklasiran. Boriša Simanić bio je najefikasniji igrač tog susreta sa 19 poena, Karlo Matković i Aleksandar Balcerovski dodali su po 14 poena.

Zasad nije poznato da li će Crvena zvezda do utakmice sa Splitom u petak odigrati još jedan pripremni meč ili će današnji susret s Megom biti ujedno i generalna proba.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK MegaDejan RadonjićVlade Jovanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara