Zvezda traži pobedu ili da se utakmica sa Barselonom poništi

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.12.22. | 13:25

Klub sa Malog Kalemegdana se žalio Evroligi zbog grubog kršenja pravila, jer je Nikola Mirotić gazio liniju pri prijemu loptu, pre šuta kojim je odveo meč u produžetak

Košarkaši Crvene zvezde su bili na pragu trijumfa u 16. kolu Evrolige protiv Barselone u dvorani Aleksandar Nikolić, ali je Nikola Mirotić trojkom sa velike udaljenosti odveo utakmicu u produžetak, u kojem su gosti došli do pobede 99:94.

Ispostavilo se da je Mirotić gazio liniju prilikom prijema lopte, što je promaklo sudijama, ali je Evroliga danas priznala grešku. Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, Zvezda je tim povodom uputila žalbu Evroligi i traži da se utakmica registruje u njenu korist ili poništi, jer je došlo do grubog kršenja pravila.

Izabrane vesti

Na usporenom snimku se jasno vidi da je španski reprezentativac gazio desnom nogom liniju kada je prihvatio pas Korija Higinsa. U neposrednoj blizini stajao je sudija Are Haliko koji je morao da primeti da je Mirotić bio na liniji i samim tim u autu.

Niko se nije oglasio, košarkaš Barselone je provukao loptu kroz obruč iz teške pozicije, a onda je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa predvođena Higinsom došla do pobede u produžetku.

Evroliga je danas prepoznala grešku i oglasila se zvaničnim saopštenjem, te je jasno da Mirotićev koš nije trebalo da bude priznat i da je lopta trebalo da bude predata Zvezdi na 3,3 sekunde do isteka vremena.

"Tokom utakmice 16 kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, na 8,2 sekunde do kraja Kori Higins je ubacio loptu u igru, napravio dribling i poslao pas ka Nikoli Mirotiću. Dok je prihvatao loptu, Nikola Mirotić je gazio liniju i tako izašao van granica igrališta, što je trebalo da rezultuje predaji poseda Crvenoj zvezdi na 3,3 sekunde do kraja".



tagovi

KK Crvena zvezdaKK BarselonaNikola Mirotić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara