Evroliga priznala: Mirotić gazio liniju

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.12.22. | 12:26

Krilni košarkaš je izašao u aut, te je lopta na 3,3 sekunde do kraja trebalo da pripadne Crvenoj zvezdi

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli poraz u 16. kolu Evrolige od Barselone. Bili su na pragu trijumfa, ali je Nikola Mirotić pogodio trojku sa zvukom sirene i odveo meč u produžetak, posle kojeg je katalonski tim slavio 99:94.

Na usporenom snimku se jasno videlo da je košarkaš Barselone gazio liniju prilikom prijema lopte, što je sada priznala i Evroliga.

Izabrane vesti

"Tokom utakmice 16 kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, na 8,2 sekunde do kraja Kori Higins je ubacio loptu u igru, napravio dribling i poslao pas ka Nikoli Mirotiću. Dok je prihvatao loptu, Nikola Mirotić je gazio liniju i tako izašao van granica igrališta, što je trebalo da rezultuje predaji poseda Crvenoj zvezdi na 3,3 sekunde do kraja", stojio u saopštenju Evrolige.

Crvena zvezda je u prvoj četvrtini utakmice ostala bez Luke Vildoze zbog povrede, u finišu susreta i bez Stefana Lazarevića, a Duško Ivanović na raspolaganju nije imao povređene Hasana Martina i Nikolu Ivanovića. Ipak, uprkos svim problemima i lošeg otvaranja utakmice, crveno-beli su se junački vratili, poveli sa 12 razlike u poslednjoj četvrtini, ali Barsa je došla u poziciju da juri produžetak. Mirotić je pogodio nemoguć šut sa velike udaljenosti, koji na kraju nije trebalo da bude priznat.

"Nisam znao... To je nova informacija za mene... Vidiš kakve su sudije... Kako posle da im ne zvižde?! Šokiran sam, iskreno. Te stvari ne bi smele da se dešavaju, s obzirom da imamo toliko kamera i sisteme za praćenje dešavanja na terenu. Ne sumnjam u to što se priča, verujem da sam gazio liniju, ali nisam znao to dosad", rekao je MVP Evrolige povodom gaženja linije.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK BarselonaNikola Mirotić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara