Detalj iz meča u Beogradu (©MN Press)
Detalj iz meča u Beogradu (©MN Press)

Zvezda ušla u novi sedmodnevni ciklus, Radonjić ima pune ruke posla

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.03.21. | 09:44

Zaključno s 1. aprilom Crvena zvezda će odigrati još četiri utakmice - tri u Evroligi

Pretnje Mornara da neće odigrati utakmice poslednja dva kola Jadranske lige dok se ne budu završile sve odložene utakmice mogle bi da izazovu pometnju u košarkaškom regionu a Crvenoj zvezdi i potencijalno Budućnosti - ako prođe u polufinale Evrokupa - dodatne probleme, ali u timu Dejana Radonjića prostora za razmišljanja duža od tek nekoliko dana - nema.

Pred Crvenom zvezdom je novi sedmodnevni ciklus sa četiri utakmice na programu, od čega su tri u Evroligi, a u isto toliko navrata igraće na svom terenu. Utakmica protiv CSKA (TV Sportklub, 18.00) prva je i jedina na strani, a poput tek nadolazećih okršaja sa milanskom Olimpijom i Makabijem ekipi su manje bitne u rezultatskom pogledu, pogotovo jer se na nedavnom primeru pokazalo koliko utrošak energije u evropskom meču zna da bude kontraproduktivan za one susrete koji su Zvezdi daleko važniji. Naravno, u Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

18.00: (1,05) CSKA (27,0) Crvena zvezda (10,0)

Zbog toga je Dejan Radonjić opet na teškom zadatku. Nije kao da već nije imao (pre)pune ruke posla otkako je zamenio Sašu Obradovića na klupi, tako da sve ovo što mu se sada dešava i nije neka novost za njega. U ovakvoj situaciji ponovo se nameće obaveza vaganja minutaže igračima, ali opet paziti da ekipa ostane koliko-toliko konkurentna pred jednim od kandidata ne samo za Fajnal for, već i evropsku krunu.

Crvena zvezda je u Moskvu otputovala bez Duopa Rita, za koga još nije tačno ustanovljeno vreme oporavka od povrede zadnje lože, što je takođe otežavajući faktor za stručni štab. Dejan Radonjić je uoči puta za glavni grad Rusije pričao i o "rovitim igračima s određenim problemima", što u situaciji kada ukupna rotacija broji četrnaest imena može da bude dvosekli mač. Pogotovo jer je Rit već van stroja, dok se Kino Kolom duže vreme oporavlja od posledica virusa korona...

Za crveno-bele mnogo je važniji meč protiv FMP u subotu, a za stručni štab takođe je bitno da se taj susret dočeka sa što svežijim timom. To jasno ukazuje da će minutaža da se deli, možda ne na ravne časti, ali tako da se nosioci igre manje opterete. Jer ma koliko lepo bila ona pobeda nad CSKA u Beogradu, šampionu Evrope iz 2019. se ne preti u Moskvi, čak je na istom mestu slavila Alba još pre pet meseci...

Za CSKA ovaj meč znači mnogo više, jer se trenutno na vrhu tabele vodi grčevita borba za poziciju broj dva, koja potencijalno donosi lakšeg protivnika, ali pre svega za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Koliko je ovo bitan momenat za Armejce govori i to da timove na pozicijama od dva do šest deli samo jedna pobeda! CSKA, Efes, Olimpija i Bajern imaju po 19, a Fenerbahče pobedu manje, plus Real Madrid ima 17 recki na sedmom mestu.

"Crvena zvezda se poboljšala u poslednje vreme, pogotovo napadački. Dobili su dve od poslednjih pet utakmica, uz prosek od 80 ubačenih poena. Šutiraju dobro sa distance, pogotovo bekovi. Imaju Lojda, Dobrića, Voldena i Davidovca koji mogu dobro da pucaju za tri poena, Simonović je specijalista da raširi protivničke odbrane. Zvezda je tim s mnogo talenta", izjavio je Dimitris Itudis.

Dimitris Itudis (©MN Press)Dimitris Itudis (©MN Press)

Zbog toga grčki stručnjak nema dilemu - CSKA mora ovu utakmicu da "zatvori" što pre kako bi moglo da se razmišlja o poslednjoj sedmici duplog programa.

"Ne jure neku posebnu poziciju na tabeli, ali su i dalje opasni jer igraju bez pritiska. Zato mi moramo da budemo koncentrisani od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a odbranom zatvorimo njihove glavne igrače, da ne dozvolimo neizvesnu završnicu. U dobrom smo momentu, zato smo fokusirani na to da ne izgubimo predstojeći meč".

Poslednji put CSKA i Crvena zvezda su se u Moskvi sreli u okviru 14. kola prošlogodišnjeg izdanja Evrolige. Armejci su tada slavili sa 100:74 uz 29 poena Majka Džejmsa koji je tada pucao 6/7 sa distance. Zvezda nikada u modernoj eri košarke nije uzela pobedu u Moskvi.

EVROLIGA – 31. KOLO

Četvrtak

18.00: (1,05) CSKA (27,0) Crvena zvezda (10,0)

18.30: (1,05) Anadolu Efes (27,0) Panatinaikos (10,0)

20.00: (1,55) Žalgiris (14,5) Makabi (2,70)

20.45: (3,50) Asvel (16,0) Real Madrid (1,35)

21.00: (1,70) Valensija (14,5) Bajern (2,30)

Petak

18.00: (5,50) Himki (20,0) Zenit (1,17)

19.00: (1,90) Baskonija (13,5) Milano (2,05)

20.00: (2,55) Olimpijakos (14,5) Fenerbahče (1,60)

21.00: (1,07) Barselona (25,0) Alba (8,50)

***kvote su podložne promemama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK CSKA MoskvaEvroligaDejan RadonjićDuop Rit

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara