Lorenzo Braun i Ostin Holins u svlačionici Makabija (© Mozzart Sport)
Lorenzo Braun i Ostin Holins u svlačionici Makabija (© Mozzart Sport)

Zvezdaški ugao u svlačionici Makabija: Držimo se zajedno, uvek poseban meč protiv Partizana

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.01.23. | 15:06

Lorenzo Braun je pričao za naš portal posle bitne pobede Makabija nad Partizan Mozzart Betom u 18. kolu Evrolige

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tel Aviva)

Serija od četiri pobede Partizan Mozzart Beta u Evroligi je prekinuta u Tel Avivu, a najzaslužniji za takav razvoj događaja je dobro poznato lice u Srbiji – Lorenzo Braun. Američki plejmejker je prve korake u Evropi napravio u dresu Crvene zvezde, a danas kao jedan od najboljih igrača na Starom kontinentu predvodi Makabi, ali ne zaboravlja crveno-bele. Čak je u svlačionici Ponosa Izraela stvoren mali zvezdaški ugao koji čine on i Ostin Holins, koji imaju obeležena mesta jedan do drugog.

Izabrane vesti

Držimo se zajedno, mi momci iz Zvezde“, smeje se Holins koji nije uspeo da se upiše u listu strelaca protiv crno-belih, dok je Braun bio ubedljivo najbolji pojedinac Makabija sa 21 poenom.

Holins je ostavio dublji trag na Malom Kalemegdanu kada je prošle sezone bio jedan od ključnih pojedinaca u ekipi Dejana Radonjića, ali i Braun je u crveno-belom dresu pokazao 2019. naznake onoga što će postati danas.

Uvek je zanimljiva borba protiv Partizana. Naravno, pamtiću prve korake u Evropi koje sam napravio preko Crvene zvezde, zahvalan sam klubu, a naravno da će me pratiti i ti dueli koji su toliko bitni i posebni za navijače u Srbiji protiv Partizana“, počeo je Braun za Mozzart Sport posle trijumfa 90:81.

Atletski nadmoćan američki internacionalac je inicirao prvobitnu seriju od 12-0 na samom startu meča, a preuzimao je odgovornost kada je klub iz Humske pokušao da napravi veliki preokret.

„Moj tim pobedio i to je ono što je najbitnije i što me najviše raduje, ali svi su bili svedoci kako je protivnik bio borben i nikada se nije predavao. Rekao sam bio momcima pred utakmicu, ne smemo da se opustimo ni sekunde, jer će nas kazniti, ispostavilo se to kao tačno. To je moj savet svima koji igraju protiv Partizana. Uspeli smo da zaustavimo njihov nalet i dođemo do velike pobede, vrlo bitne“.

Uočili smo bili da je pred utakmicu Braun više od desetak minuta proveo u razgovoru sa Kevinom Panterom – kapitenom crno-belih.

On je sjajan momak i izvanredan košarkaš. Rekao mi je bio otvoreno da nikada u karijeri nije žešće trenirao i intenzivnije igrao utakmice nego ove sezone, to samo pokazuje koliko mu znači što ima poverenje kluba i ljudi u njemu, vidi se da uživa“.

Kevin Panter i Lorenzo Braun (© Mozzart Sport)Kevin Panter i Lorenzo Braun (© Mozzart Sport)

Posle 18 odigranih kola u elitnom takmičenju, imamo neverovatnu situaciju na tabeli koja potvrđuje da velika borba za mesto u plej-ofu tek sledi.Imamo tri tima sa 12 pobeda, tri sa 11, dva sa 10, dva sa devet i tri sa osam trijumfa. Trenutno je Makabi osmi na tabeli, dok je Partizan Mozzart Bet sada 11. odmah iza Crvene zvezde.

Veoma je zahtevno igrati Evroligu, ali u isto vreme i vrlo zanimljivo. Mislim da navijači isto uživaju, ali i mi igrači. Svako kolo donosi nešto novo, neko iznenađenje. Niko se nije profilisao kao tim na pravom mestu i to je ono što izdvaja ovu sezonu koja je stvarno fantastična i niko ne može još uvek da pretpostavi kako će se sve završiti“.

Evidentno je da je veliki broj timova u takmičenju pokazao zavidan nivo kvaliteta, a kako za kraj dodaje Braun, Evroliga je sve bliža NBA zbog velikoh broja kvalitetnih američkih internacionalaca koji traže svoje mesto pod suncem.

Evropa je postala kao NBA. Od kada sam ovde, iz godine u godinu dolaze sve kvalitetniji košarkaš spremni da se bore za svoje mesto. Žestoka konkurencija je nešto što čini NBA ligu toliko kvalitetnom, sada sve više to vidimo u Evropi, talenat je veći iz sezone u sezonu, klubovi su sve jači, organizovaniji, liga takođe, to je dobra stvar za košarku“, rekao je as Makabija koji je svojevremeno nosio dres Finiksa, Minesote i Toronta, a ovoga leta kao plejmejker Španije je odveo furju do zlatne medalje na Evrobasketu u Berlinu.


tagovi

Lorenzo BraunOstin HolinsKK Makabi Tel AvivKK Crvena zvezdaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara