©aba-liga.com/Crvena zvezda mts
©aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Zvezdin rafal protiv FMP-a: Prebačena "stotka", Panteri u trećem kvartalu ubacili četiri poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.03.21. | 20:45

Ubedljiv trijumf izabranika Dejana Radonjića u 23. kolu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i 28. uzastopnu pobedu u duelima sa FMP Železnikom. Kontrolisali su stanje stvari na terenu tokom čitavih 40 minuta, posebno su raspoloženi u prvom poluvremenu, u kojem odbrane gotovo da nisu postojale, ali je u trećem šampion Srbije zatvorio prilaze ka košu i sve rivala na svega četiri poena, pa je sve bilo jasno u dvorani Aleksandar Nikolić. Na kraju 101:71 (35:27, 28:20, 17:4, 21:20) u korist ekipe sa Malog Kalemegdana, koja nastavlja borbu za prvo mesto na tabeli Jadranske lige pred plej-of. Ekipa Vanje Guše je trijumfom mogla praktično da obezbedi opstanak, ali će već utorak imati priliku za popravni u Čačku (16.00).

Gotovo 10 godina popularni Panteri nisu uspeli da slave u lokalnom derbiju, ali su često znali da pruže ozbiljan otpor, kao i u prvom susretu ove sezone, kada je Zvezda do trijumfa došla tek u produžetku. Ovoga puta je situacija bila daleko drugačije, ekipa Dejana Radonjića je od starta ušla u meč svesna njegove važnosti, kako je pred crveno-belima težak raspored do kraja regularnog dela sezone u regionalnom šampionatu: gostovanje Cedevita Olimpiji, pa potom dve utakmice kod kuće, najpre protiv Igokee, a zatim i revanš sa ekipom Jurice Golemca. Posle 21 odigranog susreta, Zveda ima učinak od 18 pobeda i tri poraza i trenutno je na čelu tabele. FMP je pretrpeo 13. poraz (osam pobeda) i ima trijumf više od Splita, Zadra, Cibone i Krke, pa je još uvek u dobroj situaciji da izbegne 13. mesto, koje vodi u doigravanja za opstanak u eliti.

Izabrane vesti

Izuzetno se brzo igralo u prvom poluvremenu. Obe ekipe su bile raspoložene, ulazili su šutevi sa svih pozicija, dok se na odbranu nije trošila prevelika energija na obe strane. Jasno, u takvom raspletu bolje se snašla daleko kvalitetnija i iskusnija ekipa Crvene zvezde, koja je iz minuta u minut uvećavala prednost. U trećoj deonici je sve stalo u gostujućem sastavu, Zvezda je rutinski odrađivala posao u napadu, zategla odbranu i posle 30 minuta košarke imala nedostižnih 29 poena prednosti. Nemanja Nenadić (20 poena)je bio posebno inspirisan protiv momaka sa kojima je donedavno delio svlačionicu, ali izuzev solidne role Pecarskog (osam poena) u prvom poluvremenu, niko ga nije ispratio. Sa druge strane su očekivano šansu dobili svi raspoloživi igrači, Radonjić je odlično raspodelio minutažu, u prvom poluvremenu je dominirao Dejan Davidovac (12 poena), u nastavku su Lojd (18 poena) i Dobrić (14 poena) potvrdili pobedu.

-------------------------

CRVENA ZVEZDA - FMP 101:71

/35:27, 28:20, 17:4, 21:20/

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd

Sudije: Dragan Porobić, Ivan Stefanović, Aleksandar Milojević

Crvena zvezda: Hol 5, Volden 7, Lojd 18, Uskoković 10, Davidovac 12, Radanov 5, Dobrić 14, Simonović 7, Jagodić Kuridža 3, Kuzmić 7, Noko 13

FMP: Lazarević 4, Čović 2, Izundu 3, Hends 6, Radovanović, Pecarski 8, Nenadić 20, Radonjić 8, Popović 5, Vasić 5, Macura 6, Đorđević 4

-------------------------

Od starta se moglo naslutiti da nas čeka efikasna utakmica. Zvezda je posle samo dva minuta igre vodila sa 10:02, da bi posle još samo minut igre bilo 15:7. Prvu dvocifrenu prednost crveno-beli su stekli posle pet minuta igre (21:11), usledio je šou Nemanje Nenadića, koji je atraktivnim potezima pronalazio put do koša rivala. Marko Pecarski je namestio ruku, ali odbrana ekipe iz Železnika kao da nije postojala, pa su crveno-beli i pored dobre igre rivala u napadu, lako održavali prednost. Posle uvodnih 10 minuta Radonjićevi puleni su imali osam poena prednosti, šutirali su 3/5 za tri, ali su imali i pregršt lakih poena iz reketa, dok je FMP održavao tempo u napadu, pa je viđeno čak 62 poena.

Po sistemu šutiraj i pucaj nastavilo se i u drugom kvartalu, uvodni minuti pripali su gostima, koji su zahvaljujući raspoloženom tandemu Nenadić - Pecarski stigli i na tri poena zaostatka. Ipak, lako su košarkaši šampiona Srbije pronalazili rupe u odbrani rivala, pa su se sa šest vezanih poena ponovo odlepili. Lopte koji su izlazile iz koša lako su kupili Zvezdini centri i krila, pa je prednost nastavila da raste. Zakazao je šut Gušinih pulena, pa je posle trojke Dobrića na oko četiri minuta do kraja poluvremena bilo i 20 razlike. Panteri su do poluvremena uspeli da smanje zaostatak za samo četiri poena, a u prvih 20 minuta košarke u dvorani Aleksandar Nikolić viđeno je čak 110 poena (63:47).

Opao je tempo po povratku sa pauze, Zvezda je zategla odbranu, a u napadu odigrala koliko je bilo potrebno. Za sedam minuta igre u trećem periodu FMP je ubacio svega dva poena, crveno-beli daleko slabiji nego u prvom poluvremenu (12), ali je to bilo dovoljno da se napravi nedostižna prednost. Gosti su u trećem periodu ubacili svega jedan šut iz igre, okončali ga sa sedam poena i zaostatkom od 29 poena.

Sve je bilo jasno u dvorani Aleksandar Nikolić, ali crveno-beli do kraja nisu puštali gas, pa su uspeli da prebace i marginu od 100 poena, a da pritom odmore najvažnije igrače pred izazove koji predstoje.

ABA LIGA - 23. KOLO

Subota

Crvena zvezda - FMP 101:71

/Lojd 18 - Nenadić 20/

Nedelja

12.00: Mega - Partizan

17.00: Zadar – Igokea

Ponedeljak

16.00: Mornar – Budućnost

Odloženo

Cibona – Cedevita Olimpija

Krka - Split

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK FMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara