©KK Crvena zvezda
©KK Crvena zvezda

Zvezdini juniori ubedljivi u derbiju: Preko Partizana do finala kvalifikacionog turnira Evrolige

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 17:52

Izabranici Miloša Obrenovića posle treće pobede na korak od plasmana na finalni turnir

Juniori Crvene zvezde i Partizana su zahvaljujući pobedama protiv Makabija i Kluža u okviru Grupe A kvalifikacionog turnira Evrolige došli u poziciju da u međusobnom susretu odlučuju o plasmanu u finale. Crveno-beli su u dvorani u Železniku bili više nego ubedljivi protiv vršnjaka iz Partizana, slavili su rezultatom 80:64 (18:11, 21:19, 28:18, 13:16) i u finalu će igrati sa boljim iz duela juniorskih selekcija Mege i podgoričke Budućnosti (20.00).

Crvena zvezda je po 10. put organizovala juniroski turnir, na startu je ubedljivo savladala debitanta Kluž (89:53), uz 17 poena Filipa Radakovića. Usledio je trijumf protiv Makabija (69:57), u kojem se istakao Nikola Šaranović (22 poena). Partizan je najpre savladao vršnjake iz Tel Aviva posle produžetka (101:88), Đorđije Jovanović je dominirao sa 36 postignutih poena. U pobedi nad Klužom (84:73) istakao se Marko Vukčević sa 21 poenom. Crveno beli su se tako domogli finala turnira, koji su u prethodnih 10 godina osam puta osvajali, ali su u prethodne dve godine juniori Mege i Partizana odlazili na završnicu ANGT-a.

Izabrane vesti

Od starta su u derbiju Obrenovićevi puleni nametnuli svoj ritam, stekli su prednost od sedam poena i držali rivala na distanci sve do treće deonice. Po povratku sa pauze su dodali gas, stekli najpre dvocifrenu prednost, a onda je uvećali i do 20 poena, pa je sve postalo prilično jasno u Železniku. Presudna je bila igra u odbrani Zvezdinih košarkaša, koji su zabeležili 10 ukradenih lopti, naterali rivala da u 17 navrata izgubi posed i šut crno-belih van linije za tri poena limitirali na svega 21,7 odsto (5/23). Kapiten Filip Branković se istakao u pobedničkom sastavu sa 22 poena i devet skokova, dok je u Partizanu nešto bolji od ostalih bio Đorđije Jovanović sa 13 poena i devet uhvaćenih lopti.

Izabranici Miloša Obrenovića dobili su prvu deonicu rezultatom 18:11. Sredinom kvartala košarkaši Zvezde stekli su sedam poena prednosti (11:4), koju su uspeli da sačuvaju do isteka 10. minuta.

Uspeli su puleni Milivoja Lazića ponovo da spuste zaostatak na četiri poena i u nastavku, ali to je i ovoga puta bio njihov maksimum. Zvezdini juniori su odbili nalet svojih vršnjaka, da bi posle dvojke uz faul i realizovano slobodno bacanje Filipa Radakovića crveno-beli stekli devet poena prednosti na 19 sekundi do kraja prvog poluvremena. Crno-beli su za samo četiri sekunde u pokušaju da što pre smanje razliku izgubili loptu, ali imali su sreće da rival nije uspeo da realizuje poslednji napad, pa se na odmor otišlo sa 39:30 u Zvezdinu korist. Radaković se izdvojio u Zvezdinoj ekipi sa 12 poena, dok je dva manje na drugoj strani ubacio Mihailo Petrović.

Na samom startu treće deonice se mogao namirisati i konačan epilog. Poenima Vukasa, Brankovića i Matovića mlade nade Crvene zvezde odlepile su se na plus 15. Održavali su pomenutu distancu bez većih problema, a u samom finišu došli i do maksimalnih 20 poena prednosti.

Na startu odlučujućeg kvartala viđen je poslednji trzaj košarkaša Partizana, ali je to bilo dovoljno samo da se deficit spustio na 15 poena. Usledio je odgovor Zvezde, koja je očas stigla do nove najveće prednosti (24) i sve je bilo jasno.

19.00: (1,02) Crvena zvezda (30,0) FMP (13,0)

Partizan: Bogdan Zagrađanin, Srđan Popović 10, Nikola Radovanović 6, Marko Vukčević 8, Vidan Dronjak 5, Mihailo Petrović 10, Aleksa Milenković 6, Đorđije Jovanović 13, Matija Vučić 3, Ognjen Stanković, Efe Tahmaz 3, Marko Krstić

Crvena zvezda: Ognjen Vukas 8, Lazar Gačić, Filip Radaković 12, Luka Vudragović, Marko Mihailović, Vladimir Pavlović 5, Nikola Šaranović 8, Andrija Vuković, Ognjen Matović 13, Aleksandar Topalović 6, Nikola Topićć 6, Filip Branković 22

ANGT KVALIIKACIONI TURNIR EVROLIGE, GRUPA A - 3. KOLO

Subota

Partizan - Crvena zvezda 64:80

/Jovanović 13 - Branković 22/

Makabi Tel Aviv - Kluž 82:73

/Iluz 23 - Grasu 24/

ANGT KVALIIKACIONI TURNIR EVROLIGE, GRUPA B - 3. KOLO

Subota

Lokomotiva Kubanj - Cedevita Olimpija (u toku)

20.00: Budućnost - Mega


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanAdidas next generation turnirJuniorska EvroligaFilip BrankovićMiloš ObrenovićMilivoje Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara