Miloš Teodosić ©MN Press
Miloš Teodosić ©MN Press

Arrivederci Sale i Pefi, Teo ostaje i dobija domaćeg trenera u Bolonji

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 21:58

Italijanski list Republika prenosi da sa Aleksandrom Đorđevićem i Stefanom Markovićem najverovatnije neće biti nastavljena saradnja, dok bi Miloš Teodosić trebalo da odradi ugovor do kraja

Težak poraz doživeo je Virtus iz Bolonje u majstorici polufinala Evrokupa. Do sudara sa Uniksom nije pretrpeo nijedan, a onda je posle dobijene prve utakmice u seriji, izgubio dve vezane. Sastav iz Kazanja je otišao u finale i Evroligu, a ukoliko se ne desi neko čudo, tim iz Bolonje ponovo nećemo gledati u elitnom društvu. Neuspeh na evrosceni izvesno će dovesti do određenih promena, a Republika tvrdi da su na izlaznim vratima kluba između ostalih i trener Aleksandar Đorđević, kao i iskusni plejmejker Stefan Marković.

02.00: (4,00) Hjuston (15,0) Denver (1,30)

Izabrane vesti

Pre dve godine zacrtan je plan da se sa Đorđevićem na klupi Virtus vrati na staze stare slave. Da je ozbiljan u toj nameri, postalo je jasno kada je leta iste godine u klub stigao Miloš Teodosić, vervatno i najveće pojačanje u istoriji tima iz Bolonje. Potpisao je i Stefan Marković, Đorđević je sa srpskim bekovskim tandemom krenuo silovito u želji da se domogne Evrolige, ali ga je u sezoni 2019/20 u tome sprečila pandemija virusa korona. Takmičenje u Evrokupu je prekinuto kada je italijanski tim imao učinak od 18 pobeda i dva poraza. Jasno, bio je prvi favorit za osvajanje trofeja, koji bi mu obezbedio i vizu za najbolje evropsko društvo.

U tekućoj sezoni Đorđević, Teodosić i Marković su nastavili gde su stali minule, Virtus je gazio sve pred sobom u drugom najboljem takmičenju Starog kontinenta, ali je zaustavljen na poslednjem stepeniku. Težak poraz, koji bi ozbiljno mogao da utiče na ambicije kluba, a izvesno je i da će dovesti do brojnih promena u ekipi.

Iako vlasnik kluba Masimo Zaneti nije delovao obeshrabrljeno nakon neuspeha, već je najavio napad na titulu u Italiji, Republika prenosi da će klub ipak doživeti značajne promene po okončanju sezone. Podsetimo da je Đorđević bio već na izlaznim vratima kluba sredinom takmičarske godine, ali je na zahtev igrača ostao u Bolonji. Kako cilj nije ostvaren, sva je prilika da će ovoga puta teško srpski stručnjak ostati na klupi Virtusa. Pomenuti italijanski list prenosi i da je već sastavljena lista trenera koji bi mogli da ga naslede. U pitanju su dva domaća stručnjaka, šef struke Venecije Valter De Rafaele i trener Brindizija Frančesko Vituči.

Dvostruki šampion Italije sa Venecijom De Rafaele je navodno prvi kandidat za poziciju na klupi Bjankonera iz Bolonje. On je takođe i na listi KS Italije za poziciju selektora državnog tima, što bi moglo da pravi problem Virtusu, ali uvek postoji i opcija da 52-godišnji stručnjak obavlja obe funkcije paralelno. Nešto iskusniji Vituči sa druge strane pravi čuda sa Brindzijem u Palakanestru ove sezone, obezbedio je mesto u plej-ofu i trenuto njegovi puleni sede na vrhu tabele sa utakmicom manje od Olimpije Milano.

Kada je u pitanju igrački kadar, petorica košarkaš nalazi se na izlaznim vratima, a među njima je i Stefan Marković. Iskusni srpski bek je pre nešto manje od dve godine stigao u klub, bilo je i ranije priča o njegovom odlasku, posebno u trenucima kada je Đorđevićeva uloga u klubu visila o koncu. Ostao je, ali teško da će se zadržavati posle leta. Očekuje se da Bolonju napuste i Kajl Vims, Džulijan Gembl, Đampaolo Riči i Vins Hanter.

Alesandro Pajola i Marko Belineli izvesno ostaju, a procena je da će i Miloš Teodosić igrati za Virtus naredne sezone, sjajnom srpskom plejmejkeru (MVP regularnog dela sezone u Evrokupu) ostala je još jedna sezona u ugovoru sa klubom. Pod znakom pitanja su i sudbine Avudu Abasa i Džoša Adamsa, o njima će se razmišljati u narednom periodu.



tagovi

Virtus BolonjaAleksandar ĐorđevićMiloš TeodosićStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara