Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Barselona gleda u Zvezdino dvorište zbog Dobrića, opcija je i Kalinić

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 09:11

Portal Encestando piše o takvoj mogućnosti, a srpski košarkaš bi mogao u Kataloniju kao zamena za Hangu

Odlične igre Ognjena Dobrića u protekloj sezoni nisu prošle nezapažene. Pomogao je Crvenoj zvezdi da dođe do titule u ABA ligi i Superligi, bio je lokomitiva ekipe Dejana Radonjića, pa je dobar glas stigao i do španskog giganta, Barselone. Kako javlja španski portal Encestando, Dobrić je na meti Barse.

Košarkaš Zvezde poseduje ugovor, što znači da bi Katalonci - naravno ukolko crveno-beli uopšte pristanu na priču, s obzirom da je Dobrić bio jedan od glavnih igrača oko koga se formira tim za sledeću sezonu - morali da plate obeštećenje ako žele Dobrića u svojim redovima.

Izabrane vesti

Dobrića u redovima pomenutog velikana vide kao potencijalnu zamenu za Adama Hangu koji je na izlaznim vratima.

Barselona želi sličnog igrača, nekog ko može da pokrije više pozicija na perimetru, a Encestando piše da je Dobrić prvi pik kog su Katalonci kontaktirali za tu ulogu.

Ognjen je blistao protekle sezone u dresu Zvezde od povratka Dejana Radonjića na Mali Kalemegdan, a dobre igre iz crveno-belog dresa preneo je i u reprezentativni. Dobrić će napuniti 27 godina krajem oktobra, visok je dva metra i može da igra na poziciji beka, ali i niskog krila. Prošle sezone je u Evroligi prosečno beležio 8,3 poena za 18 minuta u igri. U ABA ligi je na 31 meču imao prosek od 12,1 poena, 3,6 skokovca i 1,6 asistencija, dok je u plej-ofu KLS nizao prsoečno 17,9, poena, 6,0 skokova i 2,57 asistencija na sedam utakmica.

On ipak nije jedina opcija da zameni Hangu u Barseloni. Grčka agencija SDNA javlja da Katalonci motre i na drugog srpskog reprezentativca Nikolu Kalinića, ali i na Janisa Papapetrua iz Panatinaikosa.

Čekamo da vidimo ko je u pravu.


tagovi

Ognjen DobrićEvroligaKK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara