Bogdan Bogdanović (©Reuters)
Bogdan Bogdanović (©Reuters)

Bogdanović bira, čeka ga ugovor od minimum 63.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 15:51

ESPN izračunao je da će srpski šuter dobro da zaradi od sledećeg potpisa

Prvi čovek NBA lige Adam Silver upozorio je da je sve manje vremena za dogovor oko stara nove sezone pre katoličnog Božića - Unija igrača "gađa" 18. januar -, a pred najjačom ligom sveta tek je onaj najzanimljiviji period između dve sezone, kada se radi na transferima igrača i najvećoj košarkaškoj lutriji.

Ovogodišnja generacija pikova na Draftu po analizama najuticajnijih novinara ne obećava mnogo, zbog čega će veći fokus biti na prelaznom roku. A na istom će se naći i ime Bogdana Bogdanovića. Srpskom reprezentativcu istekao je trogodišnji ugovor vredan 27.000.000 evra u Sakramentu i ima mogućnost da bira put kojim će dalje ići. Od ranije se u medijima spekulisalo da bi mogao čak u Los Anđeles Lejkerse kod Lebrona Džejmsa, dok se poslednjih dana šuška i o interesovanju Milvoki Baksa, koji pokušavaju da pojačaju snage kako Janis Adetokunbo ne bi otišao.

Izabrane vesti

Prema procenama analitičara sa portala ESPN, Bogdanovića od sledećeg potpisa čeka godišnja plata između 14.000.000 i 16.000.000 dolara. Ako se ta suma stavi u kontekst četvorogodišnjeg ugovora koji bi trebalo da žrvrljne, to znači da bi Bogdanović mogao da zaradi između 63.000.000 i 72.000.000 dolara!

Bogdanović je iza sebe ostavio najbolju sezonu dosadašnje NBA karijere sa 15,1 poenom u proseku i 37,2 odsto pogodaka za tri poena. U američkim medijima govorka se i da ga prate ljudi iz Finiksa, Atlante i Majamija, gde bi mogao da zaigra sa Goranom Dragićem u slučaju da izabere transfer na Floridu.

Zvanično najbolji igrač Srbije u protekloj godini je u razgovoru s srpskim novinarima pred odlazak u Diznijev “balon“ rekao da nije siguran gde će nastaviti karijeru, ali da se i dalje dobro oseća u Sakramentu.

Sada ostaje da vidimo šta će izabrati...



tagovi

Bogdan BogdanovićSakramento KingsMilvoki BaksLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara