Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Cedevita ogolila najveći Partizanov problem: Skok crno-belih najgori u ABA ligi

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.05.23. | 21:57

Tim iz Ljubljane skupio 38 skokova više u dve utakmice

Ako negde treba da se potencira problem u ekipi Partizan Mozzart Beta onda je to bez dileme skok. U ovoj statističkoj kategoriji su crno-beli bili inferiorni čitave sezone, ali niko nije dominirao kao Cedevita Olimpija na dve utakmice polufinala. Ljubljančani su za 80 minuta košarke ostvarili čak 38 skokova više od izabranika Željka Obradovića koji su samo potvrdili status najgore skakačke ekipe u čitavoj regionalnoj ligi.

Klub iz Humske je do sada odigrao 31 meč ove sezone i u proseku beleži 28,52 skoka po utakmici. Najmanje u ABA ligi. Sa druge strane Cedevita ima nešto preko 34 skoka po meču i u tome je najbolja u takmičenju, ali sada u plej-ofu je tim iz Ljubljane ostvario ogromnu razliku u ovom segmentu.

Izabrane vesti

Na prvom meču u Areni su imali čak 50 skokova, 22 više od crno-belih. Međutim da stvar bude još neverovatnija, Partizan je na tom meču ubedljivo slavio, ali slaba energija i borbenost u reketu je došla na naplatu u Ljubljani. Cedevita je u pobedi na drugo meču imala 16 skokova više čime je trasirala put ka ubedljivoj pobedi i majstorici.

Moraće sada crno-beli kako znaju i umeju da poprave ovaj segment do 6. juna kada je majstorica polufinala zakazana ili od finala neće biti ništa. Zanimljivo da na sva četiri meča ove sezone protiv Cedevite, Partizan je bio inferioran u skoku.

Nije ovo ništa novo za crno-bele. U većem delu sezone muče muku sa skokom. Međutim, to nije bio slučaj na samom startu kada je na većini utakmica Partizan bio neuporedivo bolji u tom segmentu. Ipak, kako je vreme odmicalo, tako je Partizan bio sve lošiji u skoku, ali niko nije previše obraćao pažnju na to s obzirom da se se beležile pobede, a bilo ih je čak 24 u ligaškom delu ABA lige, najviše u istoriji kluba iz Humske kada je regionalno takmičenje u pitanju.

Ako podvučemo crtu u ovom momentu: od 31 duela koliko je tim Željka Obradovića odigrao, na čak 18 je bio nadskakan. Problem se posebno pogoršao u poslednje vreme kada je počeo plej-of. Primera radi, u četvrtfinalu protiv Studentskog centra protivnik je na sva tri meča bio bolji u ovom segmentu. Na prvom meču kada je tim iz Podgorice pobedio, imao je čak 19 skokova više, na drugom 16, ali je na kraju Džejms Naneli sprečio senzaciju pravovremenim trojkama. U majstorici koja je rutinski rešena od strane kluba iz Humske, Studentski centar je imao šest skokova više.

Setimo se samo i nekih mečeva tokom sezone. Primera radi, Split je na svom terenu imao 10 skokova više u odnosu na Partizan, to je bila utakmica kada je klub iz Humske bio na kolenima, ali već pominjanji Naneli je pogodio trojku za pobedu u poslednjim sekundama meča, pa je broj skokova pao u zaborav. Zadar je takođe umeo žestoko da prednjači u skoku, imao ih je 15 više na meču ove sezone, ali i tu je Partizan slavio

Crno-beli su na 12 mečeva bili bolji u skoku od protivnika tokom ove sezone u ABA ligi, a najveću prednost su ostvarili protiv MZT-a. Na tom meču su imali 12 skokova više.

Najbolji skakač Partizana je Matijas Lesor. Francuz ima pet skokova po meču u proseku, a to je dovoljno da bude tek na 23. mestu najboljih skakača u ABA ligi ove sezone. Primera radi najbolji skakač lige je Luka Božić iz Zadra koji ima 9,5 skokova, odmah iza njega je Alen Omić, čovek koji sada najviše problema zadaje crno-belima u reketu sa 8,7 skokova po utakmici. Partizan ima još samo jednog igrača među 50 najboljih skakača u ligi - Zeka Ledeja koji u proseku ima 3,8 skokova po utakmici.


tagovi

KK PartizanCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara