Ognjen Dobrić (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Ognjen Dobrić (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Dobrić: Bili smo pravi u prvom delu, protiv Olimpijakosa idemo na pobedu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 21:46

"Ključ će biti koncentracija. Da uradimo stvari koje se dogovorimo i ako budemo imali energiju kao na prethodnim utakmicama Evrolige, možemo do pobede", kaže strelac 23 poena

Nastavili su košarkaši Crvene zvezde da bruse formu i dižu samopouzdanje pred završnicu sezone gde treba da brane još dva pehara, u Jadranskoj ligi i Superligi Srbije.

Ognjen Dobrić ponovo je bio među najefikasnijima, odnosno večeras najefikasniji na parketu i uz njegovo dobro raspoloženje može se reći da ponovo dovodi formu blizu vrhunca u trenutku kada treba da se igraju najvažnije utakmice u sezoni. To je potvrdio odličnom rolom protiv Mege u pobedi rezultatom 87:78.

Izabrane vesti

"Dobra utakmica, pogotovo u prvom poluvremenu. Posle smo malo spustili gas, nismo imali dovoljno koncentracije, što su oni iskoristili da priđu na dva poseda, ali na kraju smo preokrenuli sve u našu korist i pobedili, što je najbitnije. Sad se spremamo za sledeće utakmice", rekao je Dobrić.

Već u četvrtak Crvenoj zvezdi dolazi u goste Olimpijakos, u pretposlednjem kolu Evrolige.

"Idemo da pobedimo, kao i svaku utakmicu. Znamo kakav su protivnik, ali nećemo dići ruke i odustati. Niko ne igra da bi izgubio, ekipa će se sigurno dobro spremiti i da uz publiku pokušamo da dođemo do pobede", poručio je strelac 23 poena u večerašnjem meču i dodaje:

"Ključ će biti koncentracija. Da uradimo stvari koje se dogovorimo i ako budemo imali energiju kao na prethodnim utakmicama Evrolige, možemo do pobede. Olimpijakos je pokazao izuzetan kvalitet ali pobedili smo ih u Atini, mislim da možemo i u Beogradu".

Ponovo je Fakundo Kampaco obeležio meč dabl-dablom i vodio Zvezdu do pobede.

"Volim da igram sa njim. Takav pregled igre mi odgovara, kad imam takvog plejmejkera koji zna pravovremeno da me uposli, pronađe na terenu. Stvarno je uživanje igrati sa njim, ja samo pratim uglavnom, on je zaslužan za sve".

Poznato je da navijačke grupe Crvene zvezde i Olimpijakosa imaju dugogodišnje dobre odnose.

"Biće prijateljski nastrojeni odnosi i lepa atmosfera, ali ne smemo u njoj da padnemo i izgubimo koncentraciju".

Crveno-beli jesu ostali bez mogućnosti da se plasiraju u četvrtfinale, ali mogli bi da napadnu novi klupski rekord po broju pobeda u Evroligi i dođu do broja 17.

"Ne razmišljamo o tome, ostala su dva kola, pokušaćemo da pobedimo obe utakmice. Niko ne razmišlja o rekordu u klubu, da odigramo dobro te dve utakmice jer onda sledi ono najvažnije i da budemo što bolji kad to bude došlo".



tagovi

KK Crvena zvezdaOgnjen DobrićABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara