Ognjen Dobrić protiv Mege (Foto: MN Press)
Ognjen Dobrić protiv Mege (Foto: MN Press)

Dobrić: Sami smo krivi za neke padove u igri i poraze, ali loš period je iza nas

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.04.23. | 19:58

"Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima ako smo fokusirani 40 minuta, kao i da Olimpijakos nije nepobediv", rekao je košarkaš Crvene zvezde pred duel sa crveno-belima iz Pireja

Nanizala je Crvena zvezda pet trijumfa u oba takmičenja, savladala Studentski centar i Megu u ABA ligi, dobila Baskoniju, Valensiju i Asvel na evrosceni. Ipak, na dva kola do kraja Evrolige ostala je bez šansi da se domogne doigravanja, ali pred okršaj sa Olimpijakosom u 33. rundi, Ognjen Dobrić ističe da to ne znači da je glad za pobedama na najvećoj kontinentalnoj pozornici manja.

Izabrane vesti

"Uvek se spremamo najbolje što možemo za utakmice, tako ćemo i za dve preostale u Evroligi i sigurno ćemo ići na pobedu. To je lako reći, ali moramo da odradimo ono što je do nas na terenu, pokažemo da smo bolji i zaslužimo trijumf. Nadam se da ćemo biti koncentrisani i da ćemo pokazati šta umemo, kako možemo da igramo i da ćemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je prvotimac Crvene zvezde.

U dvorani Aleksandar Nikolić stiže lider Evrolige, tim koji je ostvario 23 trijumfa dosad i istakao ozbiljnu kandidaturu za osvajanje titule. Sastav Jorgosa Barcokasa je kod kuće pretrpeo samo tri poraza (13-3), a jedan od njih nanela mu je upravo Crvena zvezda.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa njima, iako su visoko rangirani, nisu nepobedivi. Pogotovu pred našom publikom možemo da dođemo do nove pobede. Sve zavisi od nas. Moramo da pokažemo šta znamo, da igramo sa energijom, a mislim da smo u dobrom ritmu i da će to biti kako treba".

Uspeli su beogradski crveno-beli da zaustave prvu vedetu grčkog velikana u Pireju i ostavili favorita u MVP trci Sašu Vezenkova na "samo" 13 poena.

"Igrali smo dobru timsku i individualnu odbranu na njemu. Ekipa je znala koje su njihove prednost, način na koji igraju i pogotovu na kako on postiže poene. Probali smo i uspeli da ga zaustavimo, a nadam se da ćemo i sutra".

Dobrić je u Dvorani mira i prijateljstva dao važan doprinos, postigao 12 poena, većinu u prelomnim trenucima meča. Sada je ponovo u usponu forme i mogao bi da bude "tajno oružje" Duška Ivanovića pred revanš sa Olimpijakosom. Postigao je 23 poena u ponedeljak protiv Mege, pre toga 18 u Vilerbanu protiv Asvela i na oba susreta bio prvi strelac ekipe. U pobedi nad Valensijom u Pioniru učestvovao je sa 16 poena (više postigao samo Filip Petrušev - 20), dok je u sudaru sa Baskonijom bio treći strelac tima (11 poena).

"Osećam se zaista dobro, sve ide kako treba. Povreda je prošlost, nije bilo ništa strašno. Vratio sam se posle 7-8 dana i sve ide uzlaznom putanjom. Nadam se da neću pasti kada dolazi najbitniji deo sezone i da ću nastaviti u ovom ritmu kako bih što više pomogao ekipi."

Serijom pobeda, crveno-beli su izašli iz krize, koja ih je koštala plasmana u doigravanje. Posle Kupa Radivoja Koraća su na sedam odigranih utakmica pretrpeli šest poraza, izgubili i prednost u borbi za prvo mesto u ABA ligi.

"Pokazali smo da možemo se nosimo sa svima, a opet smo sami krivi za neke poraze i padove u igri koji su nas koštali plasmana u plej-of. Nekoliko utakmica u seriji smo gubili na isti način. Šta je tu je, nećemo da razmišljamo o tome, pred nama je najbitniji deo sezone, borba za trofeje. Odigraćemo još dve evroligaške utakmice jako, ići na pobedu. Nismo se predali niti ćemo ikoga pustiti da pobedi. Moramo da se fokusiramo. Mislim da je loš period iza nas i da smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima ako smo fokusirani 40 minuta. Sa padovima od pet do deset minuta izgubili smo nekoliko utakmica, ali nadam se da je to prošlost i da takvih stvari neće biti kada dođe najbitnije."

Uprkos činjenici da ne može da se izbori za mesto među osam najboljih u elitnom takmičenju, Crvena zvezda će protiv Olimpijakosa imati jak vetar u leđa sa tribina, jer je prema najavama dvorana Aleksandar Nikolić rasprodata.

"Gotovo čitave sezone je hala puna. Navijači su prepoznali da imamo energiju, hemiju i sve što je potrebno. Nadam se da će nas bodriti do kraja sezone, kao i do sada, a mi ćemo se potruditi da to opravdamo i pružimo maksimum na terenu," zaključio je Ognjen Dobrić.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK OlimpijakosOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara