Duško Ivanović (Foto: Starsport)
Duško Ivanović (Foto: Starsport)

Duško Ivanović pred derbi: Želimo da pobedimo, ali i da uživamo u ambijentu - naši navijači su bolji, neka to pokažu

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 19:03

"Verovatno će biti promena na obe strane. Sigurno da će biti nekih iznenađenja, ali danas su toliko ekipe spremne da to može da traje jedan ili dva napada, ne više. Posle toga se ekipa prilagodi", rekao je trener Crvene zvezde pred još jedan večiti derbi

Kompletna košarkaška Evropa će u petak usmeriti pažnju ka glavnom gradu Srbije, jer se u beogradskom hramu košarke igra evroligaški derbi. Crvena zvezda će u 21. kolu elitnog takmičenja ugostiti Partizan Mozzart Bet (19.00).

Decembarski okršaj večitih rivala imao je istorijski značaj, kao prvi na evrosceni, ali predstojeći ima još veći takmičarski jer crveno i crno-bele deli jedna pobeda na tabeli Evrolige. Zvezda je u 20 odigranih rundi bila uspešnija (10-10), a nosi i prednost od tri poena iz prvog okršaja sa ekipom Željka Obradovića (76:73).

Izabrane vesti

"Za nas je svaka utakmica velika, naročito pred našom veličanstvenom publikom. Pre svega, želimo da uživamo u tom ambijentu i velikoj utakmici", istakao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović i dodao da je zdravstevno stanje u ekipi dobro, ali je izvesno da timu neće moći da pomognu Hasan Martin koji još nije 100 odsto spreman, kao ni Fakundo Kampaco koji do kraja februara neće moći da nastupa na evrosceni u crveno-belom zbog zabrane Evrolige.

Osim što su bili bolji od gradskog rivala u evroligaškom okršaju, Ivanovićevi izabranici su dobili i derbi u ABA ligi, ali pred svojim navijačima (90:74). Šta će biti drugačije u odnosu na prethodne okršaje?

"Videćemo sutra, verovatno će biti promena na obe strane. Sigurno da će biti nekih iznenađenja, ali danas su toliko ekipe spremne da to može da traje jedan ili dva napada, ne više. Posle toga se ekipa prilagodi".

Zvezda je nije izgubila od Partizana na 16 vezanih utakmica pred svojom publikom, a u slučaju da nastavi niz napravila bi veliku razliku u odnosu na večitog rivala.

"Ne razmišljamo o tome, već da je to još jedna utakmica u Evroligi i želimo, normalno, da pobedimo, ali pre svega, želim da moji igrači uživaju".

Crveno-beli su u prvom krugu slavili pred oko 18.000 navijača crno-belih u Štark Areni, a sada će imati pun Pionir iza sebe.

"Posle utakmice u Areni sam zaista pohvalio navijače Partizana jer su bili dobri. Atmosfera je bila sportska. Mislim da su naši navijači bolji i to bi sutra trebalo da pokažu", istakao je Duško Ivanović.

Kapiten Branko Lazić ima pregršt derbija iza sebe, ali nema sumnje da su evroligaški posebni.

"Sigurno da će to biti jedan praznik košarke. Shodno tome, očekujem da pred našim navijačima damo sve od sebe i uz njihovu pomoć dođemo do pobede", rekao je Lazić.

Da li igra ulogu to što je Zvezda dobila prva dva okršaja sa večitim rivalom u sezoni?

"Ne mora ništa da znači. Svaki derbi je različit, bez ozbira u kojoj su formi oba tima. Sutra će ponovo pobediti ekipa koja bude skoncentrisanija, koja se bude više borila i imala veću želju za pobedom."

Kao i u svakom derbiju, navijači će bez dileme odigrati važnu ulogu.

"Uticaće mnogo, bez dileme. Videlo smo i Areni, kada je bilo par stotina naših navijača, koliko su nam značili, a sigurno da će u Pioniru taj broj biti mnogo veći. Daćemo sve od sebe da iskoristimo taj momenat, da odigramo dobro i zabeležimo pobedu", zaključio je verni kapiten crveno-belih.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetDuško Ivanović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara